Adventstur til Grindafletene og Syrdalsbreen (1761 moh).

Fellestur

Fra dato
7. desember 2018 kl. 11:00
Til dato
9. desember 2018 kl. 19:10
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
838
Dette arrangementet er over!

Vi gjentar en tidlig-i-sesongen-klassiker, turen til Grindaflethytta og Syrdalsbreen (1761moh). Dette området ligger på den mektige Undredalshalvøya som ligger klemt mellom Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden. Trange fjorder, vidt utsyn, høge fjell og lite folk gjør dette området til et eksotisk reisemål, sommerstid som vinterstid.

Oppmøtested:  Bergen Busstasjon

Oppmøtetid: Kl 11. Buss NX450 går kl. 11.15 fra Bergen Busstasjon . MERK AVREISETIDSPUNKT!  Ved Åsane terminal kl. 11.30 og ved Arna terminal kl. 11.45. Ankomst Fyre ca. kl 13.45. Deltakerne ordner med billetter selv. Gi beskjed til turledere om du møter på andre busstopp.

Turbeskrivelse: Dette er en lang tur som foregår på en årstid med korte dager og varierende vær. Deler av turen vil foregå i mørket, og størstedelen av helgen vil vi ha ski på bena. Føret kan variere fra silkemyk pudder til skare og is. Det stilles derfor krav til at du er i solid turform og har gode skiferdigheter både oppover og nedover. Du skal ha høgfjellserfaring fra lengre dagsetapper i den mørke årstiden slik at du er i stand til å ivareta din egen sikkerhet. Er du usikker på ditt eget nivå, vurder turen opp mot turer som du er vant til å gå med hensyn på høydemeter, lengde, årstid og oppakning.

Det er viktig å pakke lett, uten at dette går utover sikkerheten.

Ved dårlige snøforhold eller svært dårlige værmeldinger kan turen endres.

Fredag: Vi går fra Fyre (300moh) til Grindaflethytta (1090moh) med hodelykter, ca 5-6 timer og 900 meter total oppstigning. Det er viktig at deltakerne spiser godt på bussen, da det kun blir korte pauser på vei oppover. Det er og viktig at deltakerne har alt turutstyret klart, slik at vi starter å gå umiddelbart etter ankomst Fyre. 

Lørdag: Vi står tidlig opp og legger kursen mot Syrdalsbreen. Dagsmarsj på 10-12t og 1200m total oppstigning.

Søndag: Vi ser ruta an etter været. Alternativer er: til Uppsete via Trollanuten eller Fossdalsskavlen. Ramsøynuten eller Kaldanuten til Fyre. Dagsmarsj 5-8 timer. 

Hjemreise:  Med NSB frå Upsete kl 15.45 ankomst Bergen kl 17.57. Med buss fra Fyre ca. kl. 16.40 med ankomst Bergen kl. 19.10. Deltakerne kjøper billetter selv ved påstigning.

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Deltakerne ordner all mat og drikke utenom middag. Turleder handler inn middagsmat til fredag og lørdag. Det er mat på hytta, men i god fjellsportstil bringer vi selvsagt med oss all maten selv. Du har plass i sekken til deler av fellesmiddagen.

Utstyr: Kart/kompass, lett sovepose, liggeunderlag, spade, søkestang, sender/mottaker, vindsekk, lette innesko/tøfler, hodelykt med gode batterier, skismørning, skifeller. Denne turen passer best med lærsko og fjellski.

Pris: Kr 950,- for medlemmer, kr 1250,- for ikke-medlemmer. Prisen inkluderer turledelse, hytteovernatting og middag fredag og lørdag. Deltakere betaler reiseutgifter.

Kart: Turkart: Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer. Har du spørsmål om turen kan du kontakte Bergen og Hordland Turlag på telefon 55335821 eller e-post: silje.valla@dnt.no 

Turleder: Frode Atterås telefon 92 40 76 88 og Ingrid Hundvin telefon 95908889

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Adventstur til Grindafletene og Syrdalsbreen (1761 moh).

Vi gjentar en tidlig-i-sesongen-klassiker, turen til Grindaflethytta og Syrdalsbreen (1761moh). Dette området ligger på den mektige Undredalshalvøya som ligger klemt mellom Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden. Trange fjorder, vidt utsyn, høge fjell og ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ingrid Hundvin
  • Frode Atterås