DNT Fjellsport vinterturlederkurs

Kurs

Fra dato
16. januar kl. 18:30
Til dato
24. februar kl. 00:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Dntfjellsportbergen, Vinterturleder, Fjellsportinteresserte
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag , DNT fjellsport
Turkode
401
Dette arrangementet er over!

Vinterturlederkurset bygger på modulene: 1. DNTs ambassadørkurs, 2. grunnleggende turlederkurs og 3. sommerturlederkurs, og opptak til kurset forutsetter at disse modulene er bestått, samt NF godkjent alpint skredkurs er gjennomført i løpet av de siste 5 årene (Eventuelt kan dette gjennomføres i Januar 2019)

Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for DNT Fjellsport Bergen/Bergen og Hordaland Turlag (BHT) samt, andre fjellsportgrupper i fjellet på vinterstid.

Kurset er lagt opp som et alpint og krevende kurs rettet mot dere som har mye turerfaring, er stødige på toppturski og er i god fysisk form, kurset foregår på tur med toppturutstyr, med tanke på toppturer og krevende turer, veivalg og skredfare vurderinger. Alle temaene blir tatt opp og gjennomført både teoretisk og i praksis. Ved kursslutt evalueres deltakerne til godkjent/ ikke godkjent vinterturleder i DNT. Les mer om DNTs kursmoduler og kursinnholdet her.

Kurset går over to helger, 25-27 januar 2019 og 22-24 februar 2019. Det arrangeres obligatorisk planleggingsmøte i forkant av kurset onsdag 16.januar kl. 18.30-20.30. i BHT sine lokaler i Marken.
NB! Det blir avreise fra Bergen ca kl 12 begge fredagene, så du må beregne å ta deg fri fra jobb/skole

Viktige datoer og kurssamlinger Fjellsportvinterturlederkurs

Søknader behandles fra 1.oktober med søknadsfrist 21.november 2018. Frist er fremskyndet da vi må vite hvor mange som trenger skredkurs 18.-20.januar. 

Teorikveld vinterturlederkurs 16.januar kl.18.30  

18-20. januar: NF Alpint skredkurs (se mer informasjon om skredkurs)
-25.-27. januar: Bolig i snø/Krevende orientering
-22.-24. februar: veivalg i vinterfjellet/Turledelse i bratt terreng 

Sted og oppmøte blir avtalt på planleggingsmøte.

Opptakskrav:
Kursene er åpne for alle medlemmer fra 16 år, som har bestått de tidligere modulene i turlederstigen (1-3), Som har gjennomført NF Alpint skredkurs ila siste 5 år, har mye erfaring fra vinterfjellet, god fysisk form og gode skiferdigheter.
Deltakerne tas opp etter søknad.
Deltakerne får en midtveis vurdering etter helgen i januar og blir vurdert til bestått/ikke bestått ved avsluttet kurs. Mer info følger til aksepterte deltakere.

Pris: Kr. 3500,- . Prisen inkluderer kursholdere, kursmateriell, kost og losji Kursprisen refunderes etter 4 gjennomførte vinterturer for DNT Fjellsport Bergen/Bergen og Hordaland Turlag. Reisekostnader og eventuelt skredkurs i januar kommer utenom og må dekkes av hver enkelt deltaker. Man må være medlem i DNT for å delta. Bli medlem her.  

Generelle vilkår ved påmelding/deltakelse på våre turer: Les generelle vilkår

Påmelding: Opptak til kurset skjer etter vurdering av søknad. Søknadfristen er 21. november 2018. Søknadsskjema kan lastes ned her, og fylles ut på din pc. Utfyllt søknad sendes til silje.valla@dnt.no. Vær nøye med dokumentasjon og utfylling av søknaden, da dette legger grunnlaget for prioritering av søkerne. BHT forbeholder seg retten til å prioritere søkere fra egen medlemsforening. 

Spørsmål? Ta kontakt med Bergen og Hordaland Turlag, ved Silje Valla på tlf 55335821 eller mail silje.valla@dnt.no

Kursledere: Stig Anton Hordvik og Øystein Ormåsen

(kurs) (turlederkurs)

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Øystein Ormåsen
  • Stig Anton Hordvik