Avlyst Gourmettur til Fonnabu

Fellestur

Fra dato
11. oktober 2019 kl. 08:00
Til dato
13. oktober 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Bretur, Fjelltur, Helgetur, Arrangement, Fjellsport, Tema, Gourmettur
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Folgefonna, Vestlandet (se kart)
Turkode
828
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Når høsten er på hell i høyfjellet er det på tide å benytte sjansen til å kombinere en flott høsttur med utsøkt gourmetmat.

Turbeskrivelse: Målet for turen er Bergen og Hordaland Turlags hytte Fonnabu, som ligger ved kanten av Folgefonna. Turen fra Sunndal til Fonnabu (1450 moh) tar ca 5-6,5 time med korte pauser underveis, og går opp den nydelige Keiserstien som er godt merket med varder og røde T-er. De første 2 timene opp til Gardshamar seteren på ca 800 moh går på smal skogsvei, deretter på sti i flott høyfjellsterreng. Ca en time før Fonnabu passerer vi Breidablikk turisthytte bygget i 1893 (1322 moh)

Vi må regne med å gå i mørke de siste 1 til 2 timene, ta derfor med hodelykt. Den totale stigningen på ca 1400 meter tilsier at en bør pakke sekken lett. For øvrig henvises til turlagets utstyrsliste for sommerfjellet. Denne turen er i utgangspunktet middels vanskelig men den kan bli litt krevende avhengig av vær og føre. Turen vil gå selv om været er litt ruskete. Og vi må være forberedt på litt snø.

For mer info om hytten, værmelding og turbeskrivelse se her

Fredag:Vi drar fra Bergen i privatbiler fredag i 12-tiden. Vi kjører om Tysse til Gjermundshavn, ferge derfra i 14-tiden. Vi regner med å være fremme ved Sunndal som er turens utgangspunkt i 15-tiden. Turen opp tar ca. 5 timer og vi regner med å være fremme ved på Fonnabu i 20.30 tiden.

Lørdag:  Litt avhengig av vær og ønsker. Det er med breinstruktør på turen, så viss det er interesse legger vi opp til en bretur lørdag, men dette avtaler vi nærmere. Ellers blir det forberedelse av kveldens gourmetmiddag som vanligvis er på 4-5 retter (i 2008 ble det 7-retter). 

Søndag: Vi pakker, vasker ut og går ned igjen til Sunndal. Turen ned tar ca 3 timer. Om været er bra kan vi ta en liten avstikker på veien.

Hjemreise: Ferge fra Årsnes til Gjermundshavn i 14-15 tiden. Vi regner med å være i Bergen i 17-18 tiden.

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Turleder organiserer innkjøp av mat til lørdagskveld. For øvrig må en ta med matpakke og drikke til turen opp fredag, evt. brødmat til lunsj / frokost lørdag / søndag og evt snacks.  Ellers benytter vi oss av hyttens proviantlager som blant annet inneholder div. middagsretter, knekkebrød, pålegg, kaffe, te osv.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for sommerfjellet. Husk hodelykt.

Pris: Kr 1350 ,- for medlemmer, kr 1650,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer turledelse, alle måltider og overnatting på hytten. Transportutgifter gjøres opp internt i hver enkelt bil, ta med kontanter til dette.

Turkart og annet turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

Spørsmål? Har du spørsmål om turen kan du kontakte Bergen og Hordaland Turlag på telefon 55304850 eller epost: bht@dnt.no

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Gourmettur til Fonnabu

Når høsten er på hell i høyfjellet er det på tide å benytte sjansen til å kombinere en flott høsttur med utsøkt gourmetmat. Turbeskrivelse: Målet for turen er Bergen og Hordaland ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55304850
  • E-post: bht@dnt.no

Turleder:

  • Stig Anton Hordvik