Klatre- og padlesamling i Øygarden

Arrangement

Fra dato
21. juni 2019 kl. 17:00
Til dato
23. juni 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Arrangement, Fjellsportsamling, Kajakk, Padling, Klatring, Dntfjellsportbergen
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Nordhordland (se kart)
Turkode
816
Dette arrangementet er over!

Rett utenfor Bergen har vi et eldorado for både sportsklatring og havkajakk. Hvorfor ikke gjøre begge deler? Denne helgen samler vi klatre- og padleinteresserte til en aktiv og sosial samling i vakre Øygarden. Området har flust med vakre holmer og skjær, samt flere flotte klatrevegger som f.eks. Uteveggen.

Oppmøtested: Ved Ågotnes kjøpesenter kl 17.30. Vi kjører privatbiler og samkjører utover.

Turbeskrivelse: 

Fredag: Vi møtes ved kjøpesenteret på Ågotnes kl.17.30 og kjører det siste stykket samlet. Kajakkene lastes og sjøsettes før vi starter med å padle til et passende sted å slå leir. Vi må regne med ca 1 time med padling før vi slår leir. Overnatting i telt. 

Lørdag: Vi starter dagen med en god frokost før vi padler/går til et egnet klatrested. Vi bruker formiddagen i klatreveggen. Om ettermiddagen pakker vi sammen og padler tilbake til leiren.

Søndag: God frokost før vi pakker sammen og gjør oss klar for ny padletur. Dersom været tillater det kan vi padle en runde rundt holmene før retur til Bergen

Hjemreise: Hjemreise ca. kl.18.00

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Turleder stiller med middag lørdagsettermiddag. Ta med mat til fredag, lørdag og søndag.
Det er viktig å ta med godt med vann til fredag og lørdag. Skylte brukte vinposer kan fylles opp med vann og stues bak i kajakken.

Utstyr: Se Turlagets Utstyrsliste for sommerfjellet. Ta med telt,sovepose og liggeunderlag for overnatting fredag. Deltakerne må selv ha padle- og klatreutstyr, og har Våttkort og Brattkort eller tilsvarende erfaring. Det er mulig å leie kajakk i området. Det koster ca. 1000 kr for leie fredag—søndag.  

Pris: Kr.200,- for medlemmer, 500 ,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer turledelse, aktivitetsleder kajakk, middag lørdagskveld. Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder. Reise og mat resten av turen kommer i tillegg.

Kart: Turkart 1: 50 000 Øygarden. Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer. Har du spørsmål om turen kan du kontakte Cathrine Horn, tlf. 48350519.

Spørsmål? Ta kontakt med Bergen og Hordaland Turlag på epost: bht@dnt.no eller tlf 55 30 48 50

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Klatre- og padlesamling i Øygarden

Rett utenfor Bergen har vi et eldorado for både sportsklatring og havkajakk. Hvorfor ikke gjøre begge deler? Denne helgen samler vi klatre- og padleinteresserte til en aktiv og sosial samling ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55304850
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Endre Rieber Sommersten
  • Cathrine Horn