Avlyst Avlyst pga smittevernomsyn: Fra fjord til fjell på Vestlandet

Fellestur

Fra dato
23. april kl. 08:00
Til dato
26. april
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Helgetur, Topptur, Fjellsport
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Vestlandet
Turkode
815
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Vi drar dit været er best i området Hardangerfjorden eller Sognefjorden. Om lykken står oss bi blir det gode forhold i Balestrand og vi drar til denne skjulte skiperlen på vestlandet. Vi bor i hytte/rorbu nede ved fjorden og nyter flotte forhold i fjellet og noe av den vakreste utsikten som finnes på vestlandet.

Oppmøtetidspunkt: Nygårdstangen (der bussene og lastebilene står) kl. 17.00. Kjøretiden blir rundt 2,5 - 3,5 timer avhengig av hvor turen går. 

Turbeskrivelse:

Torsdag blir reisedag der vi tar oss til Hardangerfjorden eller Sognefjorden avhengig av hvilket område som har best værmelding. Hovedmålet er Balestrand. Vi bor i hytte nede ved fjorden.

Fredag til søndag drar vi på tur i området. Kanskje må vi belage oss på å bære skiene noen høydemeter før vi kan ta dem på. Turmålene vil avhenge sterkt av hvor vi er, men i Balestrand er topper som Vindreken, Tjugatoten - Bjørnabreen, Vassdalsnipa, Vatnaskredfjellet, Melsnipa og Trollkyrkja noen spennende muligheter.

På ettermiddagene/kveldene koser vi oss ved fjorden, bader, griller og nyter oppblomstringen av nytt liv rundt oss.

Søndag pakker vi ut før vi drar på tur og unner oss en god tur før vi returnerer til Bergen.

Vi kommer til å være på tur 6-10 timer hver dag i tre dager. Deltagere må være vant til topptur og være i form til å gå i rolig tempo rundt 8 timer daglig i tre dager (siden vi har basecamp ved fjorden vil det dog være mulig å ikke være med på dagsturene om man heller ønsker en hviledag e.l.). Deltagere må også beherske kontrollert kjøring i terreng over 30 grader.

Hjemreise: Etter tur på søndag, ca. kl 18.00. Vi regner med å være tilbake i Bergen rundt kl 21.

Mat: Vi ordner felles middager fredag og lørdag. Deltagere ordner selv frokost og lunsj til alle dagene.

Utstyr: 
Se utstyrliste for vinterfjellet. Deltagere må ha toppturutstyr (telemark eller randonne) og skredsikkerhetsutstyr (spade, søkestang og sender/mottager) for å være med på turen.

Genrelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår 

Pris: Medlemmer kr 1150,-. Ikke-medlemmer kr 1450,-. Meld deg inn her om du ikke er medlem. Prisen inkluderer turlederlse, overnatting 3 netter i hytte og felles middag fredag og lørdag. Deltakerne betaler selv for reise og mat til frokost og lunsj.  

Kart og utstyr: Kart og utstyr kan kjøpes i vårt Tursenter i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. Kartblad Hardanger eller Førde avhengig av hvor vi drar.   

Spørsmål? Har du spørsmål kan du kontakte turledere Are (97198746/aremosse@gmail.com) eller Endre (endrers@online.no/
97666550) For spørsmål om på- avmelding eller andre formaliteter kan man kontakte Bergen og Hordaland Turlag på e-post: bht@dnt.no, eller tlf: 55 33 58 10.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Are Mossefinn Sandvik
  • Endre Rieber Sommersten