Klatring og tinderangling i Hurrungane

Fellestur

Fra dato
13. august kl. 08:00
Til dato
16. august
Passer for
Alle
Arrangør
DNT fjellsport Bergen
Turkode
828

Har du litt erfaring med klatring på naturlige sikringsmidler og vil lære mer om klatring i høyfjellet kombinert med komfort og god mat er dette turen for deg.

Turbeskrivelse:
Torsdag 13/8 drar vi fra Bergen kl 14 og inlosjerer oss på sveitservillaen på Turtagrø og dette blir basen vår hele langhelgen.

Under en bedre 3 retter på hotellet utveksler vi erfaringer og lager en plan for de neste 3 dagene.

Fredag: Hovedmålet er tur til store Skagastølstind 2405 moh, andre aktuelle er midtre Skagastølstind eller søre Dyrhaugstind fra bandet.

Lørdag: Litt kortere tur. Aktuelle mål er Soleietind traversen, eller klatring på klatrefelt hvis fredagsturen ble lang.

Søndag: StoreAustanbotentind før vi drar tilbake til Bergen.

På denne turen er det 2 NF godkjente klatreinstruktører og 6 deltagere, så det blir bra oppfølging av den enkelte. Vi legger opp til at den lengste turen blir en føringstur der instruktøren leder og deltagerne følger etter, de andre dagene satser vi på at deltagerne kan klatre på led under oppsyn og med veiledning fra instruktør.

Turene blir uansett tilpasset vær, gruppens erfaringer og ønsker.

NB: For å delta på denne turen må du ha minimum klatrekurs på naturlige sikringsmidler.

Avreise: Fra Bergen torsdag 13/8 kl 14 , vi er tilbake i Bergen søndag søndag 16/8 ca kl 20

Pris: kr. 5100,- for medlemmer, 5400,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem.  Prisen inkluderer 3 overnattinger, frokost, matpakke og 3 retters middag på Turtagrø alle dager.

Utstyr: Klatresele, hjelm, 3 skrukarabinere, taubrems, prustikk slynge, 120 cm slynge, klatresko. Har du ikke utstyr kan dette lånes kostnadsfritt.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Stig Anton Hordvik
  • Kristine Solberg