Avlyst Avlyst pga smittevernomsyn: Toppturhelg i Jølster

Fellestur

Fra dato
19. mars kl. 16:00
Til dato
22. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Fjordane (se kart)
Turkode
812
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Avlyst pga smittevernomsyn

Vi drar til Jølster denne helgen for å gå toppturer. Turene vi tenker å gå ligger rundt Jølstravatnet og Kjøsnesfjorden, og nord i Stardalen. I Jølster kan man fort få følelsene av at turen går fra fjorden med den magiske utsikten man får fra tind til fjord. Høyt på listen står Syskarnipa, Grovabreen og Snønipa. Toppene i område varierer fra 1000 moh til over 1800moh. Turmål bestemmes kvelden i forveien avhengig av vær og føreforhold. 

Oppmøtested: Nygårdstangen ved ADO 
Oppmøtetidspunkt: kl 15.45
Avreise: kl. 16. Vi reiser med privatbiler, skriv om du kan kjøre ved påmelding. 

Turbeskrivelser

Torsdag: Avreise til Kjøsnes feriehytter, som ligger ved Skei på østsiden av Jølstravannet. Ca 4 timer fra Bergen. 

Fredag, lørdag og søndag: Tur bestemmes kvelden før etter vær og føreforhold. Man må regne med at man er ute hele dagen og at du er i form til å gå 1500 høydemeter. Fjellene er stort sett slik at det ikke er lang anmarsj men mer at det er jevn stigning fra bilen, man kan alikevel fort komme opp i 10-15 km. Fjellene varierer fra 1000 til 1800 moh, så feller kan komme på flere ganger om dagen. 

Hjemreise: Søndag etter tur ca kl 15- 16. Vi ankommer Bergen i 20-21 tiden avhengig av stopp på veien hjem. Vi spiser middag på veien hjem. 

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Turkoordinatorene handler inn middag til fredag og lørdag. Deltakerne tar ellers med all mat og drikke de trenger i løpet av turen. Det er matbutikk på Skei, noen km fra hyttene. 

Bosted: Vi bor på Kjøsnes feriehytter. Vi har booket hyttene Breidablikk og Kringsjå  http://www.kjosnes.no De har 6 sengeplasser i hver hytte, vi bor på flersengsrom. God plass i oppholdsrom. Sengetøy og håndkle må taes med.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Ta med sengetøy og håndkle. Toppturski: rando/telemark, feller og skarejern. Vindsekk og liggeunderlag, caps, klær for vinterfjellet, solkrem og solbriller. Alle deltakere har sikkerhetsutstyr: sender/mottaker, spade og søkestang. Gi beskjed til koordinator om du mangler dette. 

Pris: kr 1350,- for medlemmer, kr 1650,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Overnatting på Kjøsnes feriehytter i 3 netter er inkludert, turkoordinatorene ordner felles middag fredag og lørdag, som er inkludert i prisen. Transport: Bilutgifter og bompenger på tur/retur Bergen og på ulike småveier deles mellom dem som samkjører. Vi anbefaler 1 kr i passasjertillegg per km pr pers til sjåførene, pluss ferge og bompenger.

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. Nordeca/ Norge-serien: Ålfotbreen 10062, Jostedalsbreen 10063 (Førde 10054) 1: 50.000, evt annet kart over Jølster og Stardalen

Gradering: Ekstra krevende 

Deltakerne får tilsendt mail med oppdatert informasjon uken før avreise og de turkoordinatorene ikke kjenner blir oppringt også. 

Spørsmål? har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post.bht@dnt.no  eller på tlf: 55304850

Turledere: Kristine Solberg og Ingrid Hundvin

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

 

Avlyst pga smittevernomsyn: Toppturhelg i Jølster

Vi drar til Jølster denne helgen for å gå toppturer. Turene vi tenker å gå ligger rundt Jølstravatnet og Kjøsnesfjorden, og nord i Stardalen. I Jølster kan man fort få følelsene ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Ingrid Hundvin
  • Kristine Solberg