Klatre- og fjellsportsamling Uskedalen

Arrangement

Fra dato
12. juni 2020 kl. 17:00
Til dato
14. juni 2020 kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Arrangement, , Fjellsport, Klatretur, Samling
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Folgefonna, Sunnhordland, Vestlandet (se kart)
Turkode
822
Dette arrangementet er over!

Samling i Uskedalen for klatrere og de som bare vil utforske fjellene i området til fots. Uskedalen i Kvinnherad byr på alt fra korte til lange, alt fra lette til vanskelige klatreruter på bombefast granitt. Vi bruker helgen til å utforske veggene i Uskedalen i nasjonalromantiske omgivelser i Kvinnherad.

Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her og under generelle vilkår. 

Avreise: Fredag ettermiddag fra Bergen i privatbiler.

Retur: Søndag ettermiddag etter dagens klatreøkt.

Turbeskrivelse:

Helgen har vi satt av til klatring på granittveggene i Uskedalen. Her er det både korte og lange naturlig sikrede klatreruter med graderinger fra 4 til 7. Klatringen er primært for folk som har klatret på kiler før.  Dersom du vil være med for å gå fotturer i Rosendalsalpene, er dette helt i orden. Dette gjøres på egen risiko og etter mottoet "Ferd etter evne". 

Krav til deg som vil være med på samlingen for å klatre:

Dette er en samling for deg som allerede kan klatre. Du må ha god erfaring med naturlig sikret klatring fra før, eget utstyr og aller helst klatrepartner. Du må kunne være i stand til å ta vare på deg selv i veggen. Mangler du klatrepartner kan vi prøve å hjelpe med å kople sammen deltakere som vil være med, men som mangler klatrepartner. Det blir ikke arrangert noen føring, opplæring eller kursing denne helgen.

Rutebeskrivelser:

Klatrefører for Uskedalen kan kjøpes på sportsbutikker i Bergen, som Ute og Platou, i tillegg på nettet.

Overnatting:

Vi har flyttet samlingen til Rabben camping da vi er mange deltakere og trenger bedre fasiliteter i forhold til sanitæranlegg. Overnatting betales til Rabben camping. Priser, beliggenhet osv finner du på linken her: http://www.rabbencamping.no/

Turkoordinator kontakter alle påmeldte uken før samlingen.

Mat: Alle ordner selv mat for helgen, fredag- og lørdagskvelden griller vi. Turkoordinator ordner med grillkull og grill.  

Pris: Det koster ingenting å være med på samlingen, men hver enkelt dekker sine utgifter til reise, overnatting og mat.

Værforbehold: Granittveggene i Uskedalen er ikke et lystig sted å være dersom det regner. Samlingen vil bli flyttet dersom værmeldingen ikke innbyr til klatring i Uskedalen. I verste fall (ikke noe opphold noe sted i Sør-Norge innen rimelig kjøretid) kan den bli avlyst.

Les generelle vilkår

Spørsmål? Ring oss på tlf. 55 33 58 10 eller send epost til bht@dnt.no  

 
 

Klatre- og fjellsportsamling Uskedalen

Samling i Uskedalen for klatrere og de som bare vil utforske fjellene i området til fots. Uskedalen i Kvinnherad byr på alt fra korte til lange, alt fra lette til ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Endre Rieber Sommersten
  • Cathrine Horn