Klatre- og padlesamling på Sotra

Arrangement

Fra dato
26. juni 2020 kl. 17:00
Til dato
28. juni 2020 kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Arrangement, Fjellsportsamling, Kajakk, Padling, Klatring, Dntfjellsportbergen
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Nordhordland (se kart)
Turkode
824
Dette arrangementet er over!

Denne helgen samler vi klatre- og padleinteresserte til en aktiv og sosial samling i det vakre øyriket vest for Sotra. Syltøy i Fjell kommune er et fint utsettingssted for padleturer; her har vi et hav av muligheter!

På Lokøy er det et fint klatrefelt med ruter fra 4+ til 7. På andre siden, Langøy,  ligger Syltøyveggen. Denne veggen er svakt overhengende og byr på utsøkt listeklatring på rødlig fast fjell. Det er også muligheter for å ta turen til Neseveggen, som har ruter på 7- og 8-tallet. Her er det også buldremuligheter.

Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her og under generelle vilkår. 

Oppmøtested: Ved Syltøy skole. Vi kjører privatbiler og samkjører utover. Gi beskjed om du kjører fra sentrum og hvor mange plasser du har. Turleder koordinerer.

Oppmøtetid: 26.juni 17.30. Retur søndag kl.18:00

Turbeskrivelse: 

Fredag: Vi møtes på Syltøy skole kl.17.30 hvor vi parkerer bilene. Kajakkene lastes og sjøsettes før vi starter med å padle i skjermet farvann rundt Langøya. Vi tar en liten pause ved Langøy kystkultursenter for å strekke på beina. Videre velger vi om vi padler rundt Lokøy i kveld eller gjennom Vindkjeften mot klatreveggen og campingområdet. Dette er en tur som tar 2-3 timer og er på ca. 12 km ca. Turen gjennom Vindkjeften tar 1.5 time. Overnatting i telt. 

Lørdag: Vi starter dagen med en god frokost før vi starter med å klatre i Lokøyveggen. Veggen byr på sva- og veggklatring, men har også noen overheng. Vi bruker formiddagen i klatreveggen. 

Ettermiddag pakker vi sammen og padler ut til idylliske Hissøyna mot sør-vest. Vi padler mellom Litla og Stora Narøy, videre til nordsiden av Hissøy og inn sundet fra Keila til Sanden. Her er det lunt og vi kan gå i land. Vi lager middag og overnatter i BOFs utleiehus. 

Søndag: God frokost før vi pakker sammen og gjør oss klar for ny padletur. Dersom været tillater det kan vi padle en runde rundt Hissøyna før vi padler tilbake om Syltøy. 

Hjemreise: Hjemreise søndag kl.18.00

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Turleder stiller med middag lørdagsettermiddag. Ta med mat til fredag, lørdag og søndag.
Det er viktig å ta med godt med vann til fredag og lørdag. Skylte brukte vinposer kan fylles opp med vann og stues bak i kajakken.

Utstyr: Alle tar med egen antibac. Se Turlagets Utstyrsliste for sommerfjellet. Ta med telt,sovepose og liggeunderlag for overnatting fredag. Deltakerne må selv ha padle- og klatreutstyr, og har Våttkort eller tilsvarende erfaring. Northern exposure kan være behjelpelig med leie av kajakk og har base ved Syltøy. Det koster 1000 kr for leie fredag—søndag, og de leverer kajakken nede ved sjøen. Gi beskjed dersom du har behov for å leie kajakk, så sender turleder en felles bestilling.  

Pris: Kr.250,- for medlemmer, 550,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer turledelse, aktivitetsleder kajakk, en overnatting på BOF sitt utleiehus på Hissøyna, middag lørdagskveld. Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder. Reise og mat resten av turen kommer i tillegg.

Kart: Turkart 1: 50 000 Askøy. Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabattert pris for medlemmer. Har du spørsmål om turen kan du kontakte Cathrine Horn, tlf. 48350519.

Spørsmål? Ta kontakt med Bergen og Hordaland Turlag på epost: bht@dnt.no eller tlf 55 33 58 10

Klatre- og padlesamling på Sotra

Denne helgen samler vi klatre- og padleinteresserte til en aktiv og sosial samling i det vakre øyriket vest for Sotra. Syltøy i Fjell kommune er et fint utsettingssted for padleturer; her har vi ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Endre Rieber Sommersten
  • Cathrine Horn