Kremtur - Loen Rundt!

Fellestur

Fra dato
29. april kl. 08:00
Til dato
3. mai
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Lodalskåpa, Loen Rundt, Alpin, Kremtur
Arrangør
DNT fjellsport Bergen
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
816

Dette er en krevende tur med 4 overnattinger, de siste 3 i telt. Turen starter og slutter ved parkeringsplassen der stien opp til Skålabu (Skålatårnet) begynner. Deltagerne må være i god form, vi vil være på tur inntil 12 timer hver dag. Turen vil ha litt topp-fokus, en rekke kjente (og ukjente) topper vil bli besøkt. Lodalskåpa og Høgste Breakulen er de mest kjente, mens for eksempel toppen av Ramnefjellsbreen er et sted der nesten ingen har vært.

For å kunne gjennomføre en så lang og krevende tur som Loen Rundt er, er vi avhengig av at vær- og førforhold tillater det. Denne beslutningen tas etter nøye vurdering av turlederne noen dager i forkant av turen

Oppmøte: Vi starter fra Bergen klokken 0800 onsdag den 29. april. Skriv i påmelding om du kan kjøre og hvor mange du har plass til. Transport vil bli koordinert av turleder.

Dette er en spektakulær rundtur i noe av det mest alpine skiterrenget vi har i Norge. Turen har mange tusen høydemeter i tildels bratt terreng. Vi går ikke fort, men dagene blir lange - det er lyst hele døgnet. Turen har et kort, men bratt parti der deltagerne vil bli sikret med tau for å komme ned. Alle deltagerne bør ha trent med tung sekk (for eksempel i Påsken!) for å forberede seg til turen. Turen passer best for fjellski. Se dagsbeskrivelser for flere detaljer.

Dagsbeskrivelser:

Onsdag: Avreise fra Bergen klokken 0800. Deltagere som ikke reiser samlet må møte på parkeringsplassen der stien til Skåla begynner, senest klokken 1300. (Må avtales med turleder på forhånd.) Vi kjører fra Bergen til Loen. Vi går til fots opp stien til der snøen begynner. Deretter fortsetter vi på ski opp til Skålabu, turlagets flotte, nye hytte ved siden av det gamle Skålatårnet. Ankomst omkring klokken 1900. Felles middag og overnatting i hytta.

Torsdag: Vi går over ryggen og stikker innom den høyeste toppen på Skåla dersom det er klarvær. Videre forbi de skarpe Tindefjellene og opp til foten av Bings Brekuppel. Turen fortsetter over Tindefjellsbreen og deretter over Tomefjellet. Bratt opp til en 1900 meter topp. Nedkjøring fra denne og travers til skaret ved toppen av Strupebreen. Dette er like under Lodalskåpa på en plass som sjelden blir besøkt. Leirplass her. Isøks-tur til toppen av Tverrfjellet for de som har lyst.

Fredag: Vi går opp på østvendt skulder av Lodalskåpa og deretter bratt ned omlag 60 meter (nedfiring) til den lille breen som ligger høyt over Småttene. Videre på ski opp til skaret mellom Veslekåpa og Lodalskåpa. Vi setter igjen ski og sekker her og bestiger Lodalskåpa dersom vær og forhold er ok. Tilbake til skiene og nedkjøring til Ståleskar. Skituren endrer nå karakter, vi får en lang flat strekning på Jostedalsbreen over til den kjente toppen Kjenndalskruna. Leirplass i dette området.

Lørdag: Vi går videre til Høgste Breakulen, det høyeste punktet på selve Jostedalsbreen. Deretter nedover til Kjelkevarden og videre til toppen som heter Gjerdeaksla. Videre til fjelltoppen Strandanibba. Leirplass her eller i skaret før Ramnefjellsbreen. 

Søndag: Vi går bratt opp på Ramnefjellsbreen. Videre over Meleinsnibba, ned til den Kinesiske mur, over Skavteigfjellet til Avleinsfjellet. Herfra går det bratt nedover på ski til skoggrensen og videre ned i dalen der vi kommer tilbake til utgangspunktet for turen. Hjemreise til Bergen, med felles middag underveis (i Førde).

Utstyr: Deltagerne må ta med isøks, stegjern, klatresele, en skrukarabiner, solbriller, solkrem, spade, sender/mottager, søkestang, foruten standard utstyr for skitur med telt i vinterfjellet. Vanntett plasttrekk til ryggsekk, klær som tåler vind og regn! Det er viktig å pakke sekken lett, alt som kan unnværes blir igjen hjemme! Alle må ha plass til felles utstyr i sekken. Turleder koordinerer felles utstyr. Endel utstyr kan lånes fra Turlaget dersom deltager ikke har dette.

Mat: Alle tar med niste til lunsj, 4 dager. Frokost og middag for hele turen koordineres av turleder.

Generelle vilkår: Les dem her.

Pris: Kr 900,- for medlemmer av DNT og  kr 1200,- for ikke-medlemmer. Prisen inkluderer overnatting på Skålabu, frokost og middag og andre kostnader ved turen. Felles  transportkostnader tur/retur Bergen kommer i tillegg.

Kart: Kart og utstyr kan kjøpes i vår turinformasjon i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. 

Turleder: Petter Bjørstad, tlf 98242190 

Spørsmål? Avmelding/ påmelding:  Ta kontakt med Bergen og Hordaland Turlag på epost: bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

Kremtur - Loen Rundt!

Dette er en krevende tur med 4 overnattinger, de siste 3 i telt. Turen starter og slutter ved parkeringsplassen der stien opp til Skålabu (Skålatårnet) begynner. Deltagerne må være i ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Helge Tormod Larsen
  • Petter Erling Bjørstad