Snøleik, iglo og fjellskitur - Finse - Hardangerjøkulen

Fellestur

Fra dato
22. januar kl. 07:00
Til dato
24. januar kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Helgetur, Fjellsport, Finse, Iglo, Hardangerjøkulen, Turkatalog2021_Baseferie
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Hardangervidda, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
809
Dette arrangementet er over!

Mange har overnattet i snøhule, men hva med en iglo? Denne fantastiske snø-boligen er noe de fleste har et forhold til, men noe de færreste noensinne har bygget eller overnattet i. Bli med på iglo- og fjellskitur til Finse og Hardangerjøkulen.

Oppmøtested: Bergen Togstasjon, Fredag 22. januar kl. 07:30

Avreise: Tog fra Bergen kl. 07:54  - Ankomst Finse kl. 10:12
Retur: Tog fra Finse kl. 16:20 - Ankomst Bergen kl. 18:54
Deltaker må selv bestille og bekoste togbiletter

Turbeskrivelse: Fredags morgen tar vi toget til Finse hvor vi tar lunsj og en teoretisk gjennomgang av iglo-bygging før vi finner en egnet plass og bruker resten av dagen på å bygge igloene og en staselig vindskjerm hvor vi kan spise middag og kose oss rundt bålpannen. Lørdag tar vi en dagstur på fjellski over Hardangerjøkulen før vi retunerer til igloene for felles middag og prat. Søndag velger vi en passende tur etter gruppens ønske eller alternativ snøleik rundt Finse før vi tar toget tilbake til Bergen. 

Mat: Turledere organiserer felles middag på fredag og lørdag. Deltakere holder selv frokost, lunsj og mellom-måltid/snacks alle dager.

Utstyr: Turledere organiserer bålpanne og nødvendig utstyr for bygging av iglo. Deltakere må selv ta med nødvendig utstyr for dagsturer og overnatting i iglo, Se utstyrsliste for vinteren. Sender/mottaker, søkestang og spade er obligatorisk og kan leies av turlaget. Leie er inkludert i påmeldingsavgift.

Gradering: Igloo-bygging krever sin mann eller kvinne. Man trenger mye mat og drikke underveis og vi blir garantert våt under byggeprosessen. Det er en stor fordel å ta med ekstra votter, ytterbekledning og et ekstra tørt skift. Fot-poser holder deg varm og tørr på bena. Inne i iglooen er det rundt null grader.

Igloobygging er en tidkrevende prosess som krever mye flid, nøyaktighet og hardt arbeid, men når den står ferdig har man en lun og solid bolig for natten. Koselig å sove i, holder stand mot hundreårs-stormen og gjør seg usedvanlig godt på bilder når forholdene slår til.  

Fjellskiturene foregår i moderat tempo med lange økter og korte pauser og man bør være vant med lange fjellturer (20km +) på ski for å delta på disse.
Vi planlegger gjennomføring av tur tross eventuelt utfordrende værvarsel, og tilpasser detaljer i turen etter behov utifra de faktiske forhold.

Turledere tar kontakt med deltakere i forkant av turen for nærmere info.

Korona

Turene må tilpasses de til enhver tid gjeldene smitteverntiltak bestemt av FHI og DNT.  

For utfyllende informasjon se  https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/


Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: Prisen inkluderer DNT-godkjente vinterturledere, leie av utstyr, to netter i egenkonstruert iglo, fellesutstyr og felles middag fredag og lørdag. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. 

Kart: Kart 10039 Hardangergjøkulen og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.

Spørsmål? har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

Velkommen med på tur!

Snøleik, iglo og fjellskitur - Finse - Hardangerjøkulen

Mange har overnattet i snøhule, men hva med en iglo? Denne fantastiske snø-boligen er noe de fleste har et forhold til, men noe de færreste noensinne har bygget eller overnattet i. ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Ole Kristian Askeland
  • Dan Jørgen Sørheim