Avlyst AVLYST Palme-ekspedisjon på Hardangervidda vest med pulk og telt

Fellestur

Fra dato
26. mars kl. 14:00
Til dato
31. mars kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Turkatalog2021_Hyttetilhytte
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
822
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Trenger du ekspedisjonserfaring, en rekreasjonstur eller bare lyst å smake på livet litt utenfor komfortsonen er dette turen for deg. Vi går med fjellski, pulk og telt på en 5 dagers vinterekspedisjon fra Haukeliseter i sør til Garen camping ved Rv7 i nord via Hardangerviddas høgeste punkt Sandfloegga 1721 moh, (sett vekk fra Hardangerjøkulen og Hallingskarvet) videre forbi Hellevassbu og Litlos. Vi passerer også foten av Hårteigen med den karismatiske toppen som et majestetisk skue før vi passerer Viersdalen og Hadlaskar. Turen går i kupert terreng og vi vil sannsynligvis få oppleve Hardangerviddas skiftende værforhold på nært hold, men også nyte den "polare" følelsen av å være omringet av intet annet enn vakkert snødekt landskap. 

Oppmøtested: Utenfor AdO Arena 
Oppmøtetidspunkt:  26.03.2021 kl. 12:50
Avreise: med private biler fra AdO kl. 13:00, ETA Garen Camping ca. 16:30 hvor vi kjører videre til Haukeli med innleid minibuss med henger og forventer å være framme ca. kl. 20:00 og i teltene etter første etappe ca. kl 23:00 første dag.
Retur: fra Garen Camping 31. mars med private biler ca. kl. 14:00-15:00.

Turbeskrivelse: 

Dag 1: Reisedag + start fra Haukeliseter 980moh hvor vi starter opp et bratt parti rett nord nord for fjellstuen og går innover i retning Mannevatn 1240moh.

Dag 2: Vi står opp med solen og går videre mot Sandfloegga 1721moh som blir vårt høyeste punkt på turen hvor vi setter fra oss pulkene for toppstøtet for så å gå videre mot Hellevasbu. 

Dag 3: Vi fortsetter der vi slapp å fortsetter med 2. Etappe av EXA-løypen videre mot Litlos hvor vi tar en god pause før vi fortsetter turen mot foten av Hårteigen.

Det vil være fristende å bestige Hårteigen før vi går videre, men sannsynligheten for at forholdene tillater det er minimal, da det ofte er store overhengende skavler og skredfarlig område i skaret hvor det er naturlig å gå opp. Vi får planlegge å beskue den fra camp og tar en eventuell bestigning som en bonus dersom forholdene tilsier at det kan gjennomføres på en trygg måte.

Dag 4: Vi går så videre ned Viersdalen og Kyrkjesteinsdalen retning Hadlaskar videre mot Rjotemyrene og opp Rjotedalen mot Tverrgavlen. 

Dag 5: Etter siste overnatting tar vi fatt på siste etappe via Store Allgargaden og Hallet ført vi sklir rolig ned til Garen Camping og parkering. 

Etappebeskrivelse med forbehold om justeringer underveis:
Dag 1
: ca. 5km, ca. 350hm, ca 3,5 timer
Dag 2: ca. 28km, ca. 700hm, ca. 12 timer
Dag 3: ca. 30km, ca. 500hm, ca. 12 timer
Dag 4: ca. 25km, ca. 600hm, ca. 11 timer
Dag 5: ca. 10km, ca. 350hm, ca. 5 timer

Totalt: ca. 100km, ca. 2.600hm og ca. 43,5 timer. Se løypeprofil her.

Mat: Deltakere besørger selv kokeutstyr med bensinbrenner og mat på turen, vi oppfordrer til god "dry tec". Det vil bli behov for noen ekstra rasjoner for nødproviant. Spesifikk info kommer i informasjonsskriv fra turledere.

Utstyr: Sender/mottaker, søkestang og spade er obligatorisk. Dette kan leies av turlaget og leie er inkludert i påmeldingsavgiften. Deltakere må selv ha med fjellski med feller, stålkanter, inngåtte sko og staver med trinser. Alle må også ha egen pulk og pulkdrag med styrestag (ikke taudrag), og telt beregnet for vinterbruk. Se utstyrsliste for vinteren

Gradering: Fysisk vanskelighet: 2.200 høydemeter/ 100 kilometer/  43,5 timer. 

For å lese mer om fjellsportgraderingen, se https://bergen.dntfjellsport.no/gradering.

Basisferdigheter: Deltakere på denne turen må være i god form og vant med lange dagsetapper på ski (20km+) med tung sekk eller pulk. Ha erfaring fra vinterovernatting i telt og være instilt på at dette er en svert krevende tur i krevende terreng hvor været kan skifte raskt. Turen går i moderat til raskt fjellsporttempo som innebærer lange økter og korte pauser.
 

Korona
Turene må tilpasses de til enhver tid gjeldene smitteverntiltak bestemt av FHI og DNT.  

For utfyllende informasjon se  https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/


Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: Prisen inkluderer turledelse fra vintergodkjente DNT Turledere, shuttlebuss med henger fra Garen til Haukeli og evt. leie av personlig S/M, søkestang og spade ved behovMeld deg inn her om du ønsker medlemskap.

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. 

Spørsmål? har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post bht@dnt.no eller tlf. 55 30 48 50

AVLYST Palme-ekspedisjon på Hardangervidda vest med pulk og telt

Trenger du ekspedisjonserfaring, en rekreasjonstur eller bare lyst å smake på livet litt utenfor komfortsonen er dette turen for deg. Vi går med fjellski, pulk og telt på en 5 dagers ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Dan Jørgen Sørheim
  • Maria Bratteli