Toppturhelg i Jølster

Fellestur

Fra dato
11. mars kl. 16:00
Til dato
14. mars kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Aktivitet Topptur, Fjellsport
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Fjordane (se kart)
Turkode
820

Vi drar til Jølster denne helgen for å gå toppturer. Turene vi tenker å gå ligger rundt Jølstravatnet og Kjøsnesfjorden, og nord i Stardalen. I Jølster kan man fort få følelsene av at turen går fra fjorden med den magiske utsikten man får fra tind til fjord. Hovedmålet er å finne god snø, men selvsagt er det mange flotte topper som Syskarnipa, Grovabreen og Snønipa som alle ligger høyt på listen over ønsket turmål. Toppene i område varierer fra 1000 moh til over 1800moh. Turmål bestemmes kvelden i forveien avhengig av vær og føreforhold. 

 

Basisferdigheter: Det forventes at du er godt kjent med toppturskiene dine og går jevlig på toppturer. Du har ingen vansker med å komme deg opp på fjellet eller ned 30 grader helning. 

Fysisk vanskelighet: 1500 til 1800 høydemeter/ 15 kilometer/ 8-10 timer. Teknisk vanskelighet: nivå 2.

For å lese mer om fjellsportgraderingen, se https://bergen.dntfjellsport.no/gradering.

 

Turbeskrivelser

Torsdag: Avreise til Kjøsnes feriehytter, som ligger ved Skei på østsiden av Jølstravannet. Ca 4 timer fra Bergen. 

Fredag, lørdag og søndag: Tur bestemmes kvelden før etter vær og føreforhold. Man må regne med at man er ute hele dagen og at du er i form til å gå 1500 høydemeter. Fjellene er stort sett slik at det ikke er lang anmarsj men mer at det er jevn stigning fra bilen, man kan alikevel fort komme opp i 10-15 km. Fjellene varierer fra 1000 til 1800 moh, så feller kan komme på flere ganger om dagen. 

Oppmøtested: Nygårdstangen ved ADO
Oppmøtetidspunkt: kl 15.45
Avreise: kl. 16. Vi reiser med privatbiler, skriv om du kan kjøre ved påmelding 
Hjemreise: Søndag etter tur ca kl 15- 16. Vi ankommer Bergen i 20-21 tiden avhengig av stopp på veien hjem. Vi spiser middag på veien hjem.

Mat: Turkoordinatorene handler inn middag til fredag og lørdag. Ved allergier gir man beskjed ved påmelding. Deltakerne tar ellers med all mat og drikke de trenger i løpet av turen. Det er matbutikker på Skei, noen km fra hyttene. Det er tenkt at vi handler der slik at vi slipper å ha med all mat fra Bergen. 

Bosted: Vi bor på Kjøsnes feriehytter. Vi har booket hyttene Breidablikk og Kringsjå (http://www.kjosnes.no). De har 6 sengeplasser i en hytte og 5 sengeplasser i den andre hytten, vi bor på flersengsrom. God plass i oppholdsrom for de 5 eller 6 som er i hver hytte. Sengetøy og håndkle er inkludert pga lokale retningslinjer med hensyn til Korona. 

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet.  Toppturski: rando/telemark, feller og skarejern.  Caps, klær for vinterfjellet, solkrem og solbriller. Alle deltakere må ha med sikkerhetsutstyr: sender/mottaker, spade og søkestang. Gi beskjed til koordinator om du mangler dette. Vindsekk og liggeunderlag koordinerer turlederne før avreise. 

Deltakerne får tilsendt mail med oppdatert informasjon uken før avreise og de turkoordinatorene ikke kjenner fra før blir oppringt. 
 

Korona

Turene må tilpasses de til enhver tid gjeldene smitteverntiltak bestemt av FHI og DNT.  

For utfyllende informasjon se  https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/


Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: Prisen inkluderer overnatting på Kjøsnes feriehytter med håndkle og sengetøy i 3 netter, og turkoordinatorene ordner felles middag fredag og lørdag. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. 

Transport: Bilutgifter og bompenger på tur/retur Bergen og på ulike småveier deles mellom dem som samkjører. Vi anbefaler 1 kr i passasjertillegg per km pr pers til sjåførene, pluss ferge og bompenger.

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. Nordeca/ Norge-serien: Ålfotbreen 10062, Jostedalsbreen 10063 (Førde 10054) 1: 50.000, evt annet kart over Jølster og Stardalen

Spørsmål? har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post bht@dnt.no eller tlf. 55 30 48 50

Turledere: Kristine Solberg og Ingrid Hundvin

Toppturhelg i Jølster

Vi drar til Jølster denne helgen for å gå toppturer. Turene vi tenker å gå ligger rundt Jølstravatnet og Kjøsnesfjorden, og nord i Stardalen. I Jølster kan man fort få følelsene ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kristine Solberg
  • Ingrid Hundvin