Avlyst På fjellski utenfor allfarvei: Finse-Skomanosi-Storskavlen-Reinunga

Fellestur

Fra dato
24. april kl. 07:40
Til dato
25. april kl. 22:20
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Langtur, Fjellski
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
826
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Avlyst grunna covid-19 restriksjonar.

Bli med på fjellskitur mellom Finse og Myrdal i områder som byr på magisk natur, spektakulære utsikter, finfin skikjøring - men der det sjelden går folk. Vi går 55 km fordelt over to dager, med overnatting på Hallingskeid turisthytte. Dette er turen for deg som liker lange fjellskiturer i terreng utenfor kvisteløypen.

Gradering: Fysisk: 25-30 km/dag og ca. 8-9 timer/dag; Teknisk: terrenget er kupert og går utenfor kvistet løype.   
For å lese mer om fjellsportgraderingen, se https://bergen.dntfjellsport.no/gradering

Korona
Turene må tilpasses de til enhver tid gjeldene smitteverntiltak bestemt av FHI og DNT.
Deltager må medbringe egen håndsprit og munnbind.
For utfyllende informasjon her https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19 

Turbeskrivelse
Lørdag: Avreise fra Bergen med tog 07.57 til Finse. Fra Finse stasjon går vi nord om Finsenuten og fortsetter vestover til vi når Såtedalen. Her vender vi nordover og går opp til Vargebretjørna, og følger så en idyllisk rekke med vann frem til foten av Skomanosi (1637 m). En tur til toppen frister i godt vær og utsikten er formidabel. Morsom nedkjøring på nordsiden av fjellet før vi går videre sørvestover langs Skomavatn og renner ned mot Hallingskeid. Middag, sosialt og en god natts søvn venter! Denne dagen går vi 25 km med en samlet oppstigning på 850 høydemeter.

Søndag: Tidlig avgang etter en god frokost på hytta. Vi starter nordøstover til vann 1298 og derfra følger vi skaret nord og nordøstover som bringer oss over og ned til Svartavatn. Derfra starter vi oppstigningen over Bendikshaugene mot Storskavlen, som byr på et fantastisk snølandskap og storslagen utsikt fra toppunktet på 1729 m.o.h. Nå venter mange morsomme nedrenn om vi er heldige med føreforholdene. Vi går sør om Skavlaklørne via et smalt skar som fører oss ned til Eitravassdraget. Etter mange nedoverbakker når vi Fretheimsdalen og renner videre ned til Seltuftvatn og Reinungavatn (763). Hjemreise blir med tog fra Reinunga via Myrdal til Bergen. Denne dagen går vi 30 km med en samlet oppstigning på ca 1000 høydemeter.

Alternativer: Turen krever bra vær. Ved dårlig vær eller krevende forhold kan vi legge opp til alternative turer/ruter i området. 


Oppmøtested: Bergen jernbanestasjon.
Oppmøtetidspunkt: Lørdag 24.4.2021 kl 7.40.
Avreise: Med tog fra Bergen til Finse 7.57
Retur: Med tog fra Reinunga via Myrdal til Bergen kl 17.35. Ankomst 22.20. (togtider oppdateres)

Mat: Felles middag lørdag på Hallingskeid turisthytte (tilpasses evt. matallergier og -intoleranser i gruppen, gi beskjed ved påmelding), frokost, lunsj/niste fra proviantlager. Brødmat må deltakerne ta med selv. Husk også energimat/snacks til turene. 

Utstyr: Se pakkeliste fra DNT. Turen krever fjellski med stålkanter. Ta med både skismøring og feller. Spar plass i sekken til fordeling av litt fellesutstyr.  

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår.

Pris: Prisen inkluderer turledelse, overnatting, frokost og middag på turisthytte. Deltakerene må selv kjøpe togbillett.

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.


Spørsmål? Har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post. bht@dnt.no eller på tlf: 55304850

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

På fjellski utenfor allfarvei: Finse-Skomanosi-Storskavlen-Reinunga

Bli med på fjellskitur mellom Finse og Myrdal i områder som byr på magisk natur, spektakulære utsikter, finfin skikjøring - men der det sjelden går folk. Vi går 55 km fordelt ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Bjørnar Sørensen
  • Ingunn Lunde