Toppturhelg på Kaldavass - ikoniske Vidmesnosi

Fellestur

Fra dato
6. august kl. 12:40
Til dato
8. august kl. 22:19
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Langtur
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Skarvheimen, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
833
Dette arrangementet er over!

Bli med på toppturhelg på Kaldavasshytta! Terrenget byr på mange 1500–1600-meterstopper med storslått utsikt. Det blir dagstur til noen av disse lørdag mens vi søndag tar sikte på en perle av topper langs vestsiden av Flåmsdalen som leder frem mot ikoniske Vidmesnosi.


Gradering: Fysisk: 20-28 km/dag, ca 800-1000 hm/dag, ca. 8-10 timer/dag; Teknisk: terrenget er kupert og går stort sett utenfor merket sti, men innebærer ikke klyving.
For å lese mer om fjellsportgraderingen, se https://bergen.dntfjellsport.no/gradering

Korona
Turene må tilpasses de til enhver tid gjeldene smitteverntiltak bestemt av FHI og DNT.
Deltager må medbringe egen håndsprit og munnbind.
For utfyllende informasjon, se https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Turbeskrivelse
Fredag: Avreise fra Bergen med tog 12.56 til Upsete. Vi går opp til Kaldavasshytta (2-3 timer), installerer oss i hytta, lager god middag og planlegger morgendagens tur. Denne dagen går vi 6 km og ca 600 hm.

Lørdag: Vi går dagstur fra Kaldavass. Mulige turmål er Baksafjell (1636 moh) og/eller Ruvlenuten (1596) på Vossaskavlen, som byr på fantastisk utsikt i godvær. Denne dagen går vi 15-20 km og 600-800 høydemeter, avhengig av turmål.

Sømdag: Om været klaffer, blir det fjell-til-fjord tur langs vestsiden av Flåmsdalen: Vi går tidlig fra Kaldavasshytta til Geitavatn og toppen av Ugjerdsdalen. Derfra tar vi av fra stien og går opp på Bleienuten (1465). Vi går via Erlebotn til Trollanuten (1517) og videre langs det spektakulære Hardingaloftet til Storaberget (1384). Herfra følger vi eggen ut mot Vidmesnosi (1281), med utsikt over Aurlandsfjorden. Fra Vidmesnosi går det bratt ned mot vest til vi kommer inn på stien i Stokkadalen, som vi følger nedover helt til Håreina stasjon (48) ved Flåmsbana. Turen er på 28 km og ca 1000 hm.

Alternativer: Ved dårlig vær kan vi legge opp til alternative turer/ruter i området. 


Oppmøtested: Bergen jernbanestasjon.
Oppmøtetidspunkt: Fredag 6.8.2021 kl 12.40.
Avreise: Med tog fra Bergen til Upsete 12.56
Retur: Med tog fra Håreina via Myrdal til Bergen kl 17.30. Ankomst Bergen 22.19, eller med tog til Flåm og buss til Bergen (togtider/busstider oppdateres, alternativ transport ved alternativ tur søndag)

Mat: Felles middag fredag og lørdag på Kaldavasshytta (tilpasses evt. matallergier og -intoleranser i gruppen, gi beskjed ved påmelding). Kaldavasshytta har ikke proviant, så du må ta med all annen mat for helgen (frokost, lunsj, energimat/snacks). Vi må bære all fellesmaten opp fra Upsete fredag, så beregn plass i sekken til dette.

Utstyr: Se pakkeliste fra DNT. Turlederne koordinerer sikkerhetsutstyr. Spar plass i sekken til fordeling av litt fellesutstyr.  

Pris: Prisen inkluderer turledelse, overnatting, middag fredag og lørdag. Reisen betales av deltakerne selv.

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår.

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.
Spørsmål? Har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post. bht@dnt.no eller på tlf: 55304850

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Toppturhelg på Kaldavass - ikoniske Vidmesnosi

Bli med på toppturhelg på Kaldavasshytta! Terrenget byr på mange 1500–1600-meterstopper med storslått utsikt. Det blir dagstur til noen av disse lørdag mens vi søndag tar sikte på en perle ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Ingunn Lunde
  • Bjørnar Sørensen