Basecamp Uskedalen

Fellestur

Fra dato
3. september 2021 kl. 16:00
Til dato
5. september 2021 kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Klatretur, Fjellsportinteresserte, Basecamp, Arrangement
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Folgefonna
Turkode
804
Dette arrangementet er over!

Denne helgen ønsker vi å få med flest mulig nye så vel som gamle fjellsportere på tur. Lurer du på om DNT fjellsport Bergen er noe for deg? Bli med, og vi er sikre på at det kommer til å bli flere turer. Denne helgen kan vi friste med føring på bre og rangling over luftige tinder. De som ønsker å klatre eller gå på tur på egenhånd, er selvsagt også hjertelig velkomne på denne samlingen! 

Utgangspunktet for BC Uskedalen er Rabben camping, midt i "downtown" Uskedalen, som ligger vegg i vegg med de nærmeste alpene våre, Rosendalsalpene. Reisetiden fra Bergen er ca 2,5 timer.

Alle arrangerte turer blir med DNT-godkjent turleder eller NF-sertifisert fører.

Påmelding til de arrangerte føringsturene foregår på nett. Alle som vil være med på føringstur i fjellet eller på bre MÅ melde seg på selve samlingen først.  Prisen for føringsturer står i beskrivelsen for hver av turene. 

OBS! Føringsturene åpner i august. Det blir sendt ut mail til deltakere på samlingen før de åpner. 

Turer som ikke forutsetter taubruk, er ikke føringsturer og vil bli arrangert med turleder. Disse turene er åpne for alle deltakere, koster ikke noe ekstra, og vil bli annonsert under samlingen. 

Med de flotte mulighetene som finnes i og rundt Uskedalen håper vi det også er fristende å delta for de som vil klatre eller gjøre andre ting på egenhånd. Målet for samlingen er å samle mange fjellsportinteresserte på ett sted og kose oss i bratte omgivelser!

Program:

Føringsturer lørdag: Program publiseres august 2021!

Føringsturer søndag: Program publiseres august 2021!

I tillegg blir det dagsturer som ikke krever føring både lørdag og søndag.

Disse krever ikke påmelding på forhånd. Dette blir organisert i Uskedalen, enten kvelden før tur eller om morgenen samme dag. Turene ledes av frivillige turledere fra DNT Fjellsport. Aktuelle turmål blir presentert under samlingen, og vi vil ha tilbud om dagstur til alle som ikke er påmeldt føringstur. Aktuelle turmål er blant annet Andersfjellet, Englafjell, Bjørndalstinden, Ulvanosi og Melderskin. Dersom interessen er til stede, kan det hende noen av turene blir løpeturer. 

 

Inkludert i påmeldingen: Tur med turleder på lørdag og søndag, teltavgift fredag til søndag, grillmiddag lørdag. Føringsturer og reise kommer i tillegg.

NB! På grunn av Korona er teltavgift på Rabben inkludert i prisen for samlingen. Den enkelte kan selv velge å bestille hytte, oppgi i så fall "DNT Fjellsport Bergen" da vi har reservert noen hytter. Den enkelter betaler i så fall for hytte direkte til Rabben (trukket fra teltavgift).

Transport: Vi organiserer samkjøring med privatbiler, avreise fra Nygårdstangen fredag kl 17:00. Oppmøte på Nygårdstangen kl 16:45. Oppgjør for drivstoff og ferje gjøres internt per bil. 

Hjemreise: Samkjøring tilbake organiseres mellom deltakerne i løpet av lørdagen ut fra turplaner på søndag. Vi beregner å være hjemme i Bergen søndag ca kl 20.

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Grillmiddag lørdag er inkludert. Tilbehør til middag, drikke og øvrig mat ordnes av den enkelte deltaker. Det er matbutikk like ved Rabben Camping. 

Utstyr: Sengetøy eller sovepose/liggeunderlag. Klær for skiftende vær. Hodelykt. Telt ved behov. Se ellers for de enkelte turene og turlaget sin pakkeliste utstyrsliste for sommerfjellet.

Kart: Turkart: Folgefonna 1:50 000. Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

Korona: Turene må tilpasses de til enhver tid gjeldene smitteverntiltak bestemt av FHI og DNT. For utfyllende informasjon se  https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Spørsmål? Har du spørsmål om turen kan du kontakte DNT Fjellsport Bergen (https://www.facebook.com/DNTfjellsportBergen/) eller Bergen og Hordaland Turlag på telefon 55 30 48 50/ bht@dnt.no 

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

 

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no