Telttur til Hårteigen via Dronningstien

Fellestur

Fra dato
19. august kl. 11:30
Til dato
22. august kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Telttur, Dronningstien, Husedalen, Hårteigen
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
836
Dette arrangementet er over!

Bli med på en av Norges vakreste turer fra Kinsarvik via den mye omtalte Dronningstien til en av de mest karismatiske toppene i Sør Norge nemlig Kongen av Hardangervidda, den majestetiske Hårteigen. 

Vi forholder oss til DNTs smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her og under generelle vilkår. 

Oppmøtested: Avtales nærmere avreise
Oppmøtetidspunkt: Torsdag 19.08.2021 kl. 11:30
Avreise: Kjører samlet i privatbiler fra Bergen til Kinsarvik

Turbeskrivelse:

Dag 1
Vi pakker sekken med telt og proviant og kjører inn til egnet parkering i Kinsarvik hvor turen starter og slutter. Herfra går vi en av Norges vakreste turer opp Dronningstien hvor ordet panorama beskriver utsikten i all sin prakt. Vi går så langt klokken og batteriet rekker etter en uke med hverdagssysler og en lang reisedag før vi slår opp campen på egnet sted.

Dag 2 
Alt.1: Går vi videre innover viddeplatået i rettning Hårtegen. Målet er å finne en fin camp i områdt rundt Solnuten hvor vi slår opp telt med Hårteigen som en vakker beskuelse før vi kryper i posen.
Alt.2: Går videre mot Hårteigen eller opp på toppen av Hårteigen. (Avhengig av gruppens tempo og aktuelle værforhold).

Dag 3
(Justeres etter alternativ over)
Etter enda en forfriskende natt i telt med Hårteigen som dagsmål setter vi kurs med lett opppakning og lar telt og unødvendig utstyr stå. Vi går forbi Torehytten opp på Hårteigen som har et mindre utsatt parti med lett klyving før vi kan ta en vellfortjent lunsj på toppen. Etter en god rast, bilder og utsikt med innsikt vender vi tilbake til camp, plukker med oss teltene og setter kursen mot Stavali hvor vi slår opp leir og lager felles middag ute. 

Dag 4
Vi går ned den vakre Husadalen via Nykjeseter med fantastiske fossefall og dalformasjoner med utsikt mot Kinsvarvik og bilene før vi organiserer retur mot Bergen. 

Dag 1: Ca. 10-15km, 1100hm og 6t
Dag 2: Ca. 25km, 1300hm 10t
Dag 3: Ca. 25km, 800hm, 10t
Dag 4: Ca 15km, 250hm 5t 

Mat: Du må selv besørge mat til alle måltider med unntak av felles middag Stavali. Det er rikt med bekker langs hele ruten så vann finner vi underveis. Drytec eller tilsvarende ikke-væskeinneholdende mat anbefales for å holde vekten nede. Det er også mulig å handle ekstra proviant underveis på proviantlageret på Torehytten og Stavali.

Tenk vekt ved innkjøp. Og ta kontakt med turleder om du har har noen spørsmål.

Hjemreise: Avreise Kinsarvik ca. 16:00 og ankomst ADO ca. 19:00 Søndag

Utstyr: Vi må se hvilke myndighetskrav som er gjeldende på aktuelt tidspunkt. Det kan bli behov for eget telt pr. deltakere (med mindre man kommer fra samme husstand). Ellers er tanken at vi deler telt og nødvendig kokeutstyr som fellesutstyr på antall delttakere. Du må ha med deg eget fat, bestikk og kopp. Et godt liggeunderlag og en god sovepose da det kan være kaldt om natten på Hardangervidda på denne tiden av året. Og en god sekk med litt ekstra plass til felles utstyr. Videre behov koordineres via ringerunde fra turledere når turen nærmer seg.

Se utstyrsliste for sommerfjellet 

Gradering: Fysisk vanskelighet: 4.000 høydemeter/ 80 kilometer/  35 timer gange. Teknisk vanskelighet: nivå 2 - 5 (4-5 gjelder kun klyveparti siste biten av skaret opp til toppen av Hårteigen). Dette er et parti hvor vanskelighetsgraden varierer utifra hvor mye snø som ligger igjen i skaret. 

For å lese mer om fjellsportgraderingen, se https://bergen.dntfjellsport.no/gradering.

Basisferdigheter. Deltakere bør være i god fysisk form og vant til å gå med middels tung sekk. Som referranse bør deltakere være i stand til å gjennomføre 7-fjellsturen på ca 8 timer og være kjent med og beherske enkelte luftige partier.

Korona: Turene tilpasses de til enhver tid gjeldene smitteverntiltak bestemt av FHI og DNT. For utfyllende informasjon se  https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/ Alle tar med egen antibac. 

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår. Pris inkluderer felles middag ved Stavali TH dag 3. Vi kjører private biler, dette er ikke inkludert i prisen.

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. 
Kartforslag: Turkart 2659 Hardangervidda Vest 1:50.000

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

Spørsmål? har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Dan Jørgen Sørheim
  • Bjørg-Marit Valland