Klatreinstruktørkurs - Veilederkurs klatring høyfjell

Kurs

Fra dato
16. juni kl. 19:00
Til dato
20. juni kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Instruktørkurs, Veilederkurs, Klatreinstruktørkurs,
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag , DNT fjellsport
Turområde
Folgefonna (se kart)
Turkode
416

Veilederkurs klatring er siste del av kursstigen for å utdanne seg til "Klatreinstruktør 1 høyfjell" i Norsk Fjellsportforums utdanningsstige. Kurset holdes i Uskedalen, og går over fire dager med oppmøte kvelden før kursstart. Etter kurset skal deltakerne være forberedt på rollen som klatreinstruktør og bevisst det ansvaret som  følger  med. Kurset  skal  gi  grunnlag  for  å  vurdere  hvordan  ulike  tema  på  klatre- og kameratredningskurs  bør  formidles. Veilederkurset  skal  også  være  en  praktisk  eksamen  hvor deltakerne  skal  vise  at  de  har  nødvendig  forståelse,  kunnskap  og  egenferdighet  innen  sikkerhet, sikringsarbeid, klatreteknikk og formidling, samt vise at de har nok initiativ og driv til å fungere som instruktør. For å delta på kurset må du ha gjennomført metodekurs klatring og assistentpraksisen som kreves før deltakelse på veilederkurset. Se nederst på siden for informasjon om søknadsprosessen.

Smittevern

Vi følger råd angående gjennomføring av kurs, og har en egen smitteverninstruks i DNT

Opptakskrav til kurset:

  • Gjennomført metodekurs klatring
  • Dokumentert assistentpraksis etter kravene nedfelt i NF-standardens §9.3
  • Minst to års erfaring med leding på flertaulengders ruter i høyfjellet i ulike områder. Aktiviteten skal innbefatte en betydelig andel flertaulengders ruter på naturlige sikringer.
  • Dokumentert erfaring fra alpint terreng, inkludert bre og isklatring.
  • Gjennomført flere turer med overnatting ute, sommer og vinter.

Rutiner for opptak:

Søker må sende inn utfylt turdagbok, samt vurderingslogger fra både metodekurs og assistentpraksis. Dersom søker har fått tilbakemeling i vurderingslogger om momenter som må jobbes med og forbedres før veilederkurs må dette dokumenteres spesifikt i turdagboka.

Lenke til søknadsskjema
Lenke til turdagbokskjema

Søknad sendes elektronisk på e-post til omogreid@gmail.com innen søknadsfristen 30. mai. Du får svar på søknaden senest 6. juni.

Overnatting og mat: Dette er ikke inkludert i kursavgiften. Hver enkelt deltaker ordner sin egen mat og overnatting i løpet av kurset. Vi har base på Rabben Camping i Uskedalen. Her kan man overnatte i telt eller hytte. Det organiseres ikke noen felles hytteovernatting, men deltakere som ønsker hytteovernatting kan organisere dette seg imellom og dele på hytte.

Pris medlem: 4050 kr

Pris ikke medlem: 4750 kr

Er du aktiv i Bergen og Hordaland Turlag kan du søke om kurstøtte til kurset.

  • Kurs som gir kompetanse hvor deltaker ved oppnådd instruktørnivå kan motta lønn, dekkes med opptil 100%, gitt at søker forplikter seg til å holde minst 3 relaterte aktiviteter innen de neste 2 år for å fullbyrde refusjon av kurset.

Les mer her: https://www.bergenoghordalandturlag.no/kursstotte/

Spørsmål? Ta kontakt med administrasjonen på epost bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

Klatreinstruktørkurs - Veilederkurs klatring høyfjell

Veilederkurs klatring er siste del av kursstigen for å utdanne seg til "Klatreinstruktør 1 høyfjell" i Norsk Fjellsportforums utdanningsstige. Kurset holdes i Uskedalen, og går over fire dager med oppmøte ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no