Løpetur på Hardangervidda med Trolltunga og Hårteigen

Fellestur

Fra dato
10. september kl. 10:30
Til dato
12. september kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Løpetur, Dntfjellsportbergen, Stiløpetur
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
839
Dette arrangementet er over!

Bli med på årets løpetur i fjellet! Hardangervidda egner seg ypperlig til fjelløping. Her finner du lettløpte stier og fantastisk løpsterreng. Vi løper i tre dager, og overnatter på de selvbetjente hyttene Tyssevassbu og Hadlaskard.  

Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her og under generelle vilkår. 

DAGSPROGRAM

Fredag 10. september: ca 30 km og 1800 høydemeter

Vi møtes på Ystanes i Lofthus kl 10.30 Hit kommer du deg enklest med egen bil (se praktisk info for detaljer). Herfra tar vi taxi sammen til Freim i Odda, hvor vi starter løpeturen med en bratt oppoverbakke til Møyfallsnuten. Det blir turens første utstikspunkt. Deretter løper vi videre ned og rundt Mosdalsvannet, forbi Einseten til Langavatnet og langs sti videre til Trolltunga. Her blir det garantert bilde- og utsiktsstopp før vi farer videre oppover og innover vidden mot Tyssevassbu. Etter innlosjering og en god middag fra selvbetjeningslageret, setter vi oss ned for å bli bedre kjent med hverandre, og går gjennom morgendagens rute.

 

Lørdag 11. september:  ca 30 km

Dagen starter med en solid frokost, før vi starter på dagens etappe. Litt flatere sti i dag, først mot Nonsskorvatnet, deretter nordøstover mot Hårteigen. Hvis vær, form og kroppen tillater det blir det mulighet til å løpe opp på Hårteigen, kongen på vidden, for å nyte utsikten. Er vi heldige med været kan vi se Hallingskarvet, Hardangerjøkulen og Gaustatoppen på én gang! Fra Hårteigen suser videre mot Hadlaskard turisthytte. Også her lager vi til middag og dessert fra selvbetjeningslageret.

 

Søndag 12. september: ca 35 km

Etter felles frokost gjør vi oss klare for turens siste dag. Nå skal vi ned de mange høydemeterne vi tok første dag! Dagens etappe går vestover, over Skinfjellet, forbi Vatnalivatnet og rundt Lamgavatnet, videre til Lonavatnet. Vi tar lunsjen på Stavali turisthytte. Deretter Rundt Valeggi og forbi Sylfestnuten før vi kommer til Dronningstien som tar oss ned til Ystanes og bilene.


VANSKELIGHETSGRAD: 

Fysisk gradering: ekstra krevende. Vi løper langt, tre dager i strekk. Dette er en krevende tur. Du bør være vant til å løpe i terreng og du må ha testet sekk og sko på lengre løpeturer på forhånd, både i våte og tørre forhold.

Du må kunne løpe en distanse på 20 km med løpesekk på 2,5 time eller raskere – tre dager i strekk. Du bør ha løpt et halvmaraton eller lenger tidligere. Turen tar utgangspunkt i en gjennomsnittsfart på 6-7,5 km/t, inkludert pauser. Ta gjerne kontakt med oss om du er i tvil om du er i god nok form for denne løpeturen. 

Teknisk gradering: Middels. 

 

REISEN TIL YSTANES I LOFTHUS

Egen bil er den enkleste og anbefalte transportmåten til Ystanes. Det tar 2,5 - 3 t i kjøretid fra Bergen sentrum. Ta kontakt med oss om du ikke har tilgang til bil, så skal vi forsøke å organisere samkjøring. Vi parkerer bilene i Ystanes og tar felles taxi til Freim i Odda. 

 

MAT PÅ TUREN

Middag fredag og lørdag, samt frokost og lunsj lørdag og søndag er inkludert. Vi tar ut mat på de selvbetjente hyttene til dette og lager middag i fellesskap. 

Utover dette anbefaler vi at du tar med snacks som nøtteblanding, sjokolade, energibarer og lignende som mellommåltider underveis på løpeturen.

Har du allergier eller andre spesielle behov ber vi om at du opplyser om dette ved påmeldingen. Det kan da være at du må ta med noe egen mat - da det er begrenset med utvalg på hyttene.

 

OVERNATTING

Vi overnatter på de selvbetjente hyttene Tyssevassbu og Hadlaskard.

 

UTSTYR

Vi anbefaler at du bruker følgende pakkeliste: https://docs.google.com/document/d/1S1XJvF4NKF3Q-KD_PTowt6PJQeb_rwim0LhGPSyFJSM/edit?usp=sharing Ta gjerne kontakt direkte med turledere om du har spørsmål om pakkelisten.

Hund: Turleder har med hund som holdes i bånd.

 

KART

Kartblad: Hardangervidda Vest.
Kart og turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.
 

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris inkluderer: Turledelse, transport fra Ystanes til Freim, overnatting på Tyssevassbu og Hadlaskard turisthytte, mat fra selvbetjenthyttene til: middag fredag og lørdag, samt frokost og lunsj lørdag og søndag.

Spørsmål? Ta kontakt med bht@dnt.no eller på tlf. 55 33 58 10.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Maria Bratteli
  • Frederik Emil Juul