Avlyst Løp lett med flotte vyer

Fellestur

Fra dato
20. august kl. 13:30
Til dato
22. august
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dntfjellsport, Stiløping, Stiløpetur
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
837
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Denne helgen tilbyr vi lange løpeturer i Stølsheimen med flotte vyer. Pakk lett å bli med på en litt annerledes vri av hytte-til-hytte, gjennom å bevege oss raskt med løpesko og løpesekk/vest. Når vi kommer fram til hyttene er det mulighet for både bad og avslapping i hytteveggen eller inne framfor peisen.

Vi følger fhi sine retningslinjer og DNT smittevernplan for gjennomføring av turer. Mer info under generelle vilkår. 

Oppmøtested: Bergen Jernbanestasjon

Oppmøtetidspunkt: 13:30, tog 13:59

Avreise: Tog til Bulken

Ankomst Bulken kl. 15:00, deretter løper vi rolig inn til hytten, beregnet ca 15km og 1200 høydemeter.

Turbeskrivelse

Dag1: Fredag

Tog til Bulken, deretter jogger vi rolig inn til Volahytta turisthytte. Etappen er beregnet til ca 15km og 1200 høydemeter. Etter ankomst venter en velfortjent middag fra proviantlaget på hytten.

Dag 2: Lørdag

Dagen starter med en god frokost når matpakken er - første etappen er ca 11km, med lunsj på Torvedalshytta. Etappe to for dagen er ca 12km, og fortsetter videre til Selhamar hvor vi nyter middagen og tilbringer natten.

Dag 3: Søndag 

Frokost og utvask av hytten, deretter tar vi på oss løpesko og starter turen ned mot Sognefjorden og Geithus. Første etappe er mot Åsedalen og/eller Vatnane, hvor vi planlegger lunsjstopp. Til Vatnane, dels umerket, er det 17km. (Velger vi å legge ruten innom Åsedalen og litt tydeligere sti, blir dette ca 22km i stedet). Etter lunsj fortsetter vi mot Fagerdalsnipi og Geithus, ca 6km, og nedstigning ca 1100 høydemeter. Båt fra Geithus går kl 16:00 mot Ortnevik og siden Nordeide hvor bytte til hurtigbåt mot Bergen, avreise kl 17:15. Ankomst Bergen kl 20:15.

Krav til deltakere: 

Deltakere må være vant til å løpe lange dagsetapper. Turen er tenkt å gå i relativt raskt tempo med lange dagsetapper. Pakkingen av sekkene må være lett og det er ikke plass til noe ekstra vekt.

Husk å kle deg etter vær og føre, se ellers anbefalt pakkeliste under.

Du kan forberede deg til turen ved å delta på hverdagsturene med DNT fjellsport, der vil du også kunne bli kjent med turlederne Thomas og Kjetil. Mer info finner du på på facebook siden til DNT fjellsport Bergen

Mat: Middag, frokost, lunsj tar vi fra hyttenes proviantlager. Eventuelt brødmat og spesialpålegg må du ta med selv. Det blir relativt sen ankomst til hytten på fredagen, husk derfor en liten matpakke til fredagen. Det inngår ikke middag på søndag.

Reise: Billetter for tog og båt er ikke inkludert i prisen, hver deltaker betaler disse selv.


Hjemreise: Avreise fra Geithus kl 16:00, ankomst Bergen kl 20:15.
Utstyr: Alle tar med egen antibac. Se utstyrsliste for sommerfjellet 

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr 1150,- for medlemmer, kr 1450,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Overnatting på hytten og fellesmat er inkludert. Transport er ikke inkludert.

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.

Gradering: Ekstra krevende

Spørsmål? har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post. bht@dnt.no eller på tlf: 55 33 58 10 

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

 

Løp lett med flotte vyer

Denne helgen tilbyr vi lange løpeturer i Stølsheimen med flotte vyer. Pakk lett å bli med på en litt annerledes vri av hytte-til-hytte, gjennom å bevege oss raskt med løpesko ...