Førjulstur til Kaldavass og Vassfjøra

Fellestur

Fra dato
26. november 2021 kl. 12:40
Til dato
28. november 2021
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjellsport, Arrangement, Topptur, Helgetur
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene, Vestlandet (se kart)
Turkode
844
Dette arrangementet er over!

Vi drar til Kaldavass for å oppleve vinteren i den mørkeste tiden av året. Toget går fredags ettermiddag, og vi går med hodelykt opp i mørket fredags kveld. Lørdag er hovedplanen Vassfjøra, men om været blir for krevende er det mange fine fjelltopper å velge blant i området. Dette er ikke turen som dem som bare vil sitte inne på hytten! Søndag tar vi en tur før toget går hjem. 

Dette er den mørke årstiden, og vi planlegger å være så mye så mulig ute i lyset.

Dato: -26-28.november

Oppmøtested: Jernbanestasjonen i Bergen  

Oppmøtetid: kl 12.40. Toget går fredag kl 12.56 med ankomst Upsete kl 15.25. Deltakerne kjøper togbilletter selv.  Togtider kan endre seg, nye ruter fra 12.12.20. Billett kan kjøpes i app og det er ikke plass reservasjon. 

Generelt om turen:  Upsete- Kaldavass er stor sett et område som er snøsikkert i begynnelsen av sesongen. Om det er forhold som gjør at vi må endre turen så bestemmer vi oss når vi ser værmeldingen i uken før turen. Dette kan være dårlig vær eller lite snø. 

Fredag: Fra Upsete er det ca 3 -4 timer til Kaldavasshytta. Vi går med hodelykter opp i mørket. Det blir kun småstopp oppover, det er derfor viktig at alle deltakerene har spist og drukket godt før ankomst Upsete. I tillegg må klær og ski være klare.  

Lørdag: Planen er å gå til Vassfjøra. Turen går over flere vann, med små stigninger og nedrenn. Siste oppstidninger er på ca 400 høydemeter over 3,5 km. Om vi har utsyn er det nydelig utsikt over Osafjorden og vestover Hardangerfjorden. Retur samme vei. Tidsforbruk mellom 7-8 timer/ ca 20 km. 

Søndag: Vi går på tur før toget retunerer fra Upsete, aktuelle turer er Fossdalsskavlen, Trollanuten eller Baskafjellet/ Vossaskavlen. Tur vurderes etter vær og føreforhold.  Beregn ca lik lengde på søndagstur som lørdag. 

Hjemreise: Med tog fra Upsete søndag kl 15:45 med ankomst Bergen kl 17:56. Deltakerne kjøper billetter selv.  

Vilkår: Se generelle vilkår. Prisen inkluderer turledelse, hytteovernatting og fellesmat. Deltakere betaler selv for reise. Turleder kontakter deltakere i forkant av tur.

Basisferdigheter: Det er en fjellskitur som passer for deg som er vant til å gå på fjellski og kan komme deg nedover på ulike typer føre med sekk på 10-15 kg uten at du opplever det som en utfordring. Du må ha kapasitet til å gå 25 km i kuppert terreng. 

Mat: Middag ordnes av turleder både fredag og lørdag. All annen mat og drikke ordnes av deltakeren selv. Det er ikke proviant på hytten. Meld fra om allergier pr epost/påmelding.

Utstyr: Det er viktig med godt utstyr i vinterfjellet, ta med; Kart/kompass, lett sovepose, liggeunderlag, spade, søkestang, sender/mottaker, vindsekk, lette innesko/tøfler, hodelykt med gode batterier, skismørning, skifeller. Denne turen passer best med lærsko og fjellski. Se også Turlagets pakkeliste for vinterfjellet. Fellesutstyr fordeles av turledere i forkant av turen. 

Korona: Turen må tilpasses de til enhver tid gjeldene smitteverntiltak bestemt av FHI og DNT. For utfyllende informasjon se  https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Kart: Kart og annet turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

Spørsmål? Har du spørsmål om turen kan du kontakte administrasjonen på telefon 55 33 58 10 eller e-post: bht@dnt.no

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Førjulstur til Kaldavass og Vassfjøra

Vi drar til Kaldavass for å oppleve vinteren i den mørkeste tiden av året. Toget går fredags ettermiddag, og vi går med hodelykt opp i mørket fredags kveld. Lørdag er hovedplanen Vassfjøra, ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Dan Jørgen Sørheim
  • Frode Atterås