Bre og gourmet - Bresamling på Fonnabu

Fellestur

Fra dato
29. oktober kl. 09:00
Til dato
31. oktober kl. 21:00
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Bretur, Fonnabu, Folgefonna,
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Folgefonna (se kart)
Turkode
850

Bresamling for alle fjellsportere som liker å leke i isen og nyte god mat og drikke i hyggelig lag. Turmålet er Fonnabu som ligger ved kanten av Folgefonna.

Avreise: Nygårdstangen ved AdO kl 09.00. Reise med privatbiler til Sunndal.

Retur: Søndag etter tur på breen.

Turbeskrivelse: Vi går samlet fra Sunndal til Fonnabu (1450 moh). Turen tar ca 5-6 timer, og går opp den nydelige Keiserstien som er godt merket med varder og røde T-er. Første del opp til Gardshamar på ca 800 moh går på smal skogsvei, deretter på sti i flott høyfjellsterreng. Den totale stigningen på ca 1400 meter tilsier at en bør pakke sekken lett.

Vel framme på Fonnabu lager vi middag basert på hyttens proviantlager, og vi planlegger team og prosjekter for lørdagen. Lørdagen drar vi på tur etter plan og forhold og bruker dagen i isen. På kvelden lager vi i fellesskap en bedre middag før planlegging av søndagen. Søndagen bruker vi også i isen før vi går ned til Sunndal og kjører tilbake til Bergen.

Krav til deltakere: 
Deltagelse krever ferdighet med breferdsel minst tilsvarende grunnleggende brekurs. Vi legger opp til taulag tilpasset deltakernes ferdigheter og ambisjoner. Dersom noen kun har grunnleggende breerfaring anbefaler vi at dere prøver å samle et fire- eller fem-mannstaulag slik dere er vant til. Turkoordinator kan også hjelpe til å koordinere så gi beskjed ved påmelding om du foretrekker et større taulag i mindre krevende terreng (f.eks. hvis du nettopp har vært på brekurs og ønsker å praktisere ferdighetene).

Overnatting: Overnatting på Fonnabu.

Mat: Turkoordinatorer organiserer innkjøp av mat til gourmetmiddag lørdagskveld. For øvrig må en ta med matpakke og drikke til turen opp fredag, evt. brødmat til lunsj / frokost lørdag / søndag og evt snacks.  Ellers benytter vi oss av hyttens proviantlager som blant annet inneholder div. middagsretter, knekkebrød, pålegg, kaffe, te osv. 

Pris: Prisen inkluderer alle måltider og overnatting på hytten. Transportutgifter gjøres opp internt i hver enkelt bil.

Vilkår: Generelle vilkår ved påmelding 

Utstyr: Se turlagets utstyrsliste for vinterfjellet: https://www.bergenoghordalandturlag.no/ustyrsliste-vinterfjellet/ I tillegg må alle minimum ha personlig breutstyr (sele, hjelm, stegjern, isøkser, skrukarabinere, prusikker). De som har tau og sikringsutstyr kan ta det med. Ta gjerne med klatreøkser.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Bre og gourmet - Bresamling på Fonnabu

Bresamling for alle fjellsportere som liker å leke i isen og nyte god mat og drikke i hyggelig lag. Turmålet er Fonnabu som ligger ved kanten av Folgefonna. Avreise: Nygårdstangen ved ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Knut Inge Engelbreth
  • Dan Jørgen Sørheim