Hallingskarvet på langs

Fellestur

Fra dato
29. april kl. 08:00
Til dato
1. mai kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Turkatalog2021_Hyttetilhytte, Telttur, Orientering, Fjellsport,
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
829
Dette arrangementet er over!

Vi starter turen fra togstasjonen på Finse 1222 meter over havet, og ender opp på Geilo eller Ustaoset avhengig av vær- og føreforhold. Bestill gjerne flexbilett på returen med hensyn til dette. Hallingskarvet ruver høyt i landskapet og ved klarvær kan man se Jotunheimen, Gaustatoppen, Hårteigen og Hardangerjøkulen fra et nytt perspektiv.

Oppmøtested: Bergen jernbanestasjon
Oppmøtetidspunkt: NY TID; Kl.08:00: Mer info sendes ut i god tid før turen
Avreise NY TID;: Tog fra Bergen til Finse: Avreise kl. 08:15 - ankomst Finse kl. 10:31
Retur: Tog fra Geilo/Ustaoset til Bergen: kl. 15:48 ankomst Bergen kl. 19:27 (Flex bilett anbefales)

Deltaker står selv for bestilling og betaling av togreise.

Turbeskrivelse:

Dag 1: Vi tar toget fra Bergen rundt lunsjtider på fredagen og ankommer Finse ca. kl. 10:31. Vi gjør nødvendige forberedelser og setter kursen opp de første 10 km og 550 hm til  Kyrkjedørsnuten 1790moh og videre til en passende plass hvor vi slår leir første kveld.

Dag 2: Vi setter kursen videre bortover platået i litt kupert terreng. Halvveis over Hallingskarvet når vi turens høyeste punkt Folarskardsnuten 1933 moh. Deretter tar vi oss ned en relativt bratt nedstigning mot Folaskaret og Lordehytten før vi tar sikte på å komme oss opp igjen på plattået på andre siden før vi slår leir.

Dag 3: Vi fortsetter videre bortover plattået mot Prestholtsnuten og vurderer om vi sikter oss inn på Geilo eller Ustaoset som endestasjon. Ved godt vær er det en utsiktstur utenom det vanlige med Jotunheimen, Gaustatoppen og Hardangerjøkulen som potensielt blikkfang.

Dag 1: ca.10km, 550hm og 4,5 time
Dag 2: ca. 22km, 950hm og 10 timer
Dag 3: ca. 28km, 650hm og 8 timer 

Totalt: ca. 60km, 1.974hm og 18,5 timer + 2.471m nedstigning. Se ruteprofil her.

Mat: Ingen felles mat. Vi anbefaler enkel middag som "Real Turmat". Ta også med frokost, god nistepakke og snacks etter ønske.

Utstyr: Sender/mottaker, søkestang og spade er obligatorisk. Dette kan leies av turlaget, leie er inkl. i påmeldingsavgift. Ta også med isøks om du har. Ta med fjellski med stålkanter og feller, inngåtte sko, staver med brede trinser, og det man måtte trenge for overnatting i telt i vinterfjellet. Sørg for å ha litt ledig plass i sekken til fellesutstyr som fordeles på deltakere. Se utstyrsliste for vinteren

Fysisk vanskelighet: Ekstra krevende

For å lese mer om fjellsportgraderingen, se https://bergen.dntfjellsport.no/gradering.

Basisferdigheter. Du må være i god form, ha fjellski med stålkanter og erfaring med lengre skiturer (20 km+) i kupert terreng med tung sekk, samt erfaring med overnatting i telt i snø. Turen vil foregå i moderat til raskt fjellsport-tempo med lange økter og korte pauser.

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Vi følger gjeldende smittevernråd fastsatt av myndighetene. Les mer her: Aktiviteter covid-19 — Den Norske Turistforening (dnt.no)

Pris: Prisen inkluderer turledelse av DNT godkjente vinterturledere og leie av eventuell personlig skredutstyr.  Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. 

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. Anbefalt kart for turen er Turkart varenummer 2517 - Hallingskarvet 1:50.000.

Spørsmål? Har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post bht@dnt.no eller tlf. 55 30 48 50

Velkommen med på tur!

Hallingskarvet på langs

Vi starter turen fra togstasjonen på Finse 1222 meter over havet, og ender opp på Geilo eller Ustaoset avhengig av vær- og føreforhold. Bestill gjerne flexbilett på returen med hensyn til ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Dan Jørgen Sørheim
  • Knut Inge Engelbreth
  • Maria Bratteli Jonsson