Snøleik, iglo og fjellskitur - Finse - Hardangerjøkulen

Fellestur

Fra dato
18. februar kl. 07:00
Til dato
20. februar kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, , Hardangerjøkulen, Iglo, Finse, Fjellsport, Skitur, Helgetur
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Hardangervidda, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
818
Dette arrangementet er over!

Mange har overnattet i snøhule, men hva med en iglo? Denne fantastiske snø-boligen er noe de fleste har et forhold til, men noe de færreste noensinne har bygget eller overnattet i. Bli med på iglo- og fjellskitur til Finse og Hardangerjøkulen.

Oppmøtested: Bergen Togstasjon, Fredag 18. februar kl. 08:00

Avreise: 18/2-Tog fra Bergen kl. 08:15  - Ankomst Finse kl. 10:31
Retur: 20/2-Tog fra Finse kl. 16:07 - Ankomst Bergen kl. 19:11
**Rutetider oppgitt med forbehold om endring i rutetider
**Deltaker må selv bestille og bekoste togbiletter.

Turbeskrivelse: Fredags morgen tar vi toget til Finse hvor vi tar lunsj inne på Brebua og en teoretisk gjennomgang av iglo-bygging før vi går ut å finner en egnet plass et stykke fra Finsehytta. Her bruker vi resten av dagen på å bygge igloene og en staselig vindskjerm hvor vi kan spise middag å hygge oss rundt bålpannen om været tillater det. Deltakere må ha med telt for overnatting dersom vi ikke skulle bli ferdig med igloene på fredag. Lørdag ser vi an værmelding og vurderer rekkefølge av fjellskitur eller videre iglobygging etter behov. Søndag velger vi en passende fjellskitur etter værmelding og ønsker, alternativt snøleik rundt Finse før vi tar toget tilbake til Bergen. Turledere sender ut mer praktisk info. ca. 1 uke før turstart.

Mat: Turledere organiserer felles middag på fredag og lørdag. Deltakere holder selv frokost, lunsj og mellom-måltid/snacks alle dager. (Oppgi eventuelle allergier e.l. ved påmelding)

Utstyr: Turledere organiserer bålpanne og nødvendig utstyr for bygging av iglo. Deltakere må selv ta med nødvendig utstyr for dagsturer og overnatting i telt/iglo, Se utstyrsliste for vinteren. Telt, sender/mottaker, søkestang og spade er obligatorisk og kan leies av turlaget. Leie er inkludert i påmeldingsavgift. Ved behov for lån av telt må man påregne å måtte dele dette med andre deltakere i samme situasjon.

Gradering: Igloo-bygging krever sin mann eller kvinne. Man trenger mye mat og drikke underveis og det er fare for å bli våt under byggeprosessen. Det er en stor fordel å ta med ekstra votter, ytterbekledning og et ekstra tørt skift. Fot-poser holder deg varm og tørr på bena. Inne i iglooen er det rundt null grader.

Igloobygging er en tidkrevende prosess som krever mye flid, nøyaktighet og hardt arbeid, men når den står ferdig har man en lun og solid bolig for natten. Koselig å sove i, holder stand mot hundreårs-stormen og gjør seg usedvanlig godt på bilder når forholdene slår til.  

Fjellskiturene foregår i tempo tilpasset gruppen, man bør være vant med lengre dagsturer utenfor merket løype for å delta på disse. 

Turledere tar kontakt med deltaker i forkant av turen for nærmere info.

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Korona: Vi følger gjeldende smittevernråd fastsatt av myndighetene. Les mer om dette her.

Pris: Prisen inkluderer DNT-godkjente vinterturledere, leie av utstyr, en eller to netter i egenkonstruert iglo, fellesutstyr og felles middag fredag og lørdag. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. 

Kart: Kart 10039 Hardangergjøkulen og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.

Vi følger gjeldende smittevernråd fastsatt av myndighetene. Les mer her: dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Spørsmål? har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

Velkommen med på tur!

Snøleik, iglo og fjellskitur - Finse - Hardangerjøkulen

Mange har overnattet i snøhule, men hva med en iglo? Denne fantastiske snø-boligen er noe de fleste har et forhold til, men noe de færreste noensinne har bygget eller overnattet i. ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ole Kristian Askeland
  • Dan Jørgen Sørheim