Blåisvandring på Botnabreen (BC Uskedalen - føringstur søndag)

Fellestur

Dato
5. september 2021 kl. 08:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Bretur, Fjellsport
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Folgefonna
Turkode
805
Dette arrangementet er over!

Denne turen er en del av arrangementet Basecamp Uskedalen. For å være med på denne turen MÅ du først være påmeldt Basecamp Uskedalen

Vi følger fhi sine retningslinjer og DNT smittevernplan for gjennomføring av turer. Mer info under generelle vilkår. 

Dagstur søndag i forbindelse med Basecamp Uskedalen.

Botnabreen er en av mange flotte brearmer fra breplatået folgefonna og ned mot vest. Vi har valgt denne breen av mange grunner. En er at denne breen er lett tilgjengelig slik at vi kan bruke mesteparten av dagen på isen. En anna er at dette brefallet gir mulighet for både lett vandring med utsikt, og mer spennende og utfordrende klyving og klatring med klatreøks i brattere is. Så kan alle få passelig utfordring. Denne turen blir ledet av en erfaren breinstruktør og alle som klarer å gå i lett ulendt terreng (les utanfor sti) kan være med. Vi stiller med breutstyr, du må ta med vanntette klær, fjellsko med ankelstøtte, dagstursekk, drikke, niste, votter og lue.

Maks 6 deltagere. 

På denne turen bruker hver deltaker følgende utstyr; Alt nødvendig utstyr lånes kostnadsfritt av DNT fjellsport Bergen, og trenger ikke medbringes av deltakere.

  • klatrehjelm
  • klatresele (sittesele)
  • isøks (breøks)
  • stegjern (som passer til dine sko)

 

Pris: kr 300,- for både medlemmer og ikke-medlemmer. Prisen inkluderer tur med NF-godkjente instruktører og leie av breutstyr.

Utstyr: Ta med turutstyr og klær til alle årstider. DNT fjellsport Bergen stiller med alt nødvendig utstyr til de ulike aktivitetene, inkludert i pris, men dersom du har eget utstyr du ønsker å bruke som klatresele, hjelm, stegjern og isøks kan du gjerne ta med og benytte dette hvis ønskelig.

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

NB: Vær/forhold kan føre til at turmål endres eller at det blir byttet om på dagene. Opplegget blir uansett tilpasset nivået på deltagerne.

Spørsmål? Ta kontakt med Bergen og Hordaland Turlag på tlf. 55 33 58 21  eller epost: bht@dnt.no.