Påske-toppturcamp i Jostedalen

Fellestur

Fra dato
13. april kl. 15:00
Til dato
18. april kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Randonee, Toppturcamp, Jostedalen
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
824
Dette arrangementet er over!

Jostedalen er kjent for mye snø og mange toppturmuligheter, så hva med å feire påsken med spektakulær skikjøring etterfulgt av god mat og kanskje en kald en i hytteveggen her?

Vi har booket 2 store 6-manns hytter på Jostedalen camping, og dette blir basen vår 13.-18. april. 2022. Her har vi kort kjøring til mange av de fineste toppene i Jostedalen, det blir 5 skidager og alle dagene er det tur med turleder/skredinstruktører. 

Oppmøtested: onsdag 13. april kl 15:00 på Nygårdstangen ved AdO Arena. Kjøretiden blir ca 4,5 timer og vi samkjører med privatbiler.

Turbeskrivelse: Alle dager blir det toppturer i Jostedalen og vi beregner å være på tur 6-8 timer hver dag. Etter tur drar vi tilbake til hyttene og lager middag i fellesskap.

Gradering:
Fysisk vanskelighet: Krevende - 1000 høydemeter/dag, 10 kilometer/dag,  opp til 8 timer/dag
Teknisk vanskelighet: Krevende - erfaring med nedkjøringer på opp til 40 grader.
Vintergradering: Krevende - Vi vil hovedsaklig bevege oss i enkelt og utfordrende terreng.

NB: Vi kommer til å være på tur 6-8 timer hver dag i 5 dager. Deltagere må være vant til topptur og være i form til å gå i rolig tempo 8 timer og minimum 1000 høydemeter daglig i fem dager (det er lov å ta en hviledag).

Hjemreise: Etter tur på mandag 18. april, ca. kl 15.00. Vi regner med å være tilbake i Bergen rundt kl 20.

Mat: Vi ordner felles middag torsdag-søndag. Deltagere ordner selv frokost og lunsj til alle dagene.

Utstyr: Se utstyrliste for vinterfjellet. Deltagere må ha toppturutstyr (telemark eller randonnee) og skredsikkerhetsutstyr (spade, søkestang og sender/mottaker) for å være med på turen. Isøks og stegjern kan være praktisk for å nå noen av selve toppene i Jostedalen og vi anbefaler å ha dette med. Dersom du ikke har, kan dette lånes fra Turlaget og koordineres av turledere i forkant av turen.

Genrelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår 

Korona: Vi følger gjeldende smittevernråd fastsatt av myndighetene. Les mer her: dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Pris: Prisen inkluderer 5 overnattinger i store hytter, utvask, middag 4 dager og turledelse. Deltakerne betaler selv for reise og mat til frokost og lunsj.  

Kart og utstyr: Kartblad Jostedalen. Kart og utstyr kan kjøpes i vår tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. Meld deg inn her om du ikke er medlem. 

Spørsmål? Har du spørsmål kan du kontakte Bergen og Hordaland Turlag på e-post: bht@dnt.no, eller tlf: 55 30 48 50

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Påske-toppturcamp i Jostedalen

Jostedalen er kjent for mye snø og mange toppturmuligheter, så hva med å feire påsken med spektakulær skikjøring etterfulgt av god mat og kanskje en kald en i hytteveggen her? ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Stig Anton Hordvik
  • Are Mossefinn Sandvik