Avlyst Fjellskihelg på Hallingskeid - Vargebreen og Storskavlen

Fellestur

Fra dato
1. april kl. 14:30
Til dato
3. april kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Langtur, Fjellski
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
822
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Lange lyse dager! Denne helgen har vi base på Hallingskeid og sikter på turer til Vargebreen (1766) lørdag og over Storskavlen (1729) til Reinunga søndag. Dette er turen for deg som liker lange fjellskiturer i terreng utenfor kvisteløypen.

Gradering: Fysisk: 28-33 km/dag og ca. 8-9 timer/dag; Teknisk: terrenget er kupert og går utenfor kvistet løype.   
For å lese mer om fjellsportgraderingen, se https://bergen.dntfjellsport.no/gradering

Turbeskrivelse
Fredag: Avreise fra Bergen med tog 14.49 til Hallingskeid. Ankomst 16.58. Liten kveldsskitur for dem som vil, middag og turplanlegging.

Lørdag: Ved godt vær satser vi på tur til Vargebreen (1766). Vi kan gå via Skomavatn og Vargebretjørna, med retur gjennom Såtedalen. Ved dårlige værforhold blir det alternativ tur/ruter. Turen til Vargebreen er på ca 33 km og ca 900 hm.

Søndag: Tidlig avgang etter en god frokost og utvask på hytta. Vi starter nordøstover til vann 1298 og derfra følger vi skaret nord og nordøstover som bringer oss over og ned til Svartavatn. Derfra starter vi oppstigningen over Bendikshaugene mot Storskavlen, som byr på et fantastisk snølandskap og storslagen utsikt fra toppunktet på 1729 m.o.h. Nå venter mange morsomme nedrenn om vi er heldige med føreforholdene. Vi går sør om Skavlaklørne via et smalt skar som fører oss ned til Eitravassdraget. Etter mange nedoverbakker når vi Fretheimsdalen og renner videre ned til Seltuftvatn og Reinungavatn (763). Hjemreise blir med tog fra Reinunga via Myrdal til Bergen. Denne dagen går vi 30 km med en samlet oppstigning på ca 1000 høydemeter.

Alternativer: Begge turene krever bra vær. Ved dårlig vær eller krevende forhold kan vi legge opp til alternative turer/ruter i området. 


Oppmøtested: Bergen jernbanestasjon.
Oppmøtetidspunkt: Fredag 1.4.2022 kl 14.30.
Avreise: Med tog fra Bergen til Hallingskeid 14.49
Retur: Med tog fra Reinunga søndag 3.4.2022 via Myrdal til Bergen kl 17.28. Ankomst Bergen 21.00. (togtider oppdateres)

Mat: Felles middag fredag og lørdag på Hallingskeid turisthytte (tilpasses evt. matallergier og -intoleranser i gruppen, gi beskjed ved påmelding), frokost, lunsj/niste fra proviantlager. Brødmat må deltakerne ta med selv. Husk også energimat/snacks til turene. 

Utstyr: Se pakkeliste fra DNT. Turen krever fjellski med stålkanter. Ta med både skismøring og feller. Spar plass i sekken til fordeling av litt fellesutstyr.  

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår.

Korona: Vi følger gjeldende smittevernråd fastsatt av myndighetene. Les mer her: dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Pris: Prisen inkluderer turledelse, overnatting, frokost og middag på turisthytte. Deltakerene må selv kjøpe togbillett.

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.


Spørsmål? Har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post. bht@dnt.no eller på tlf: 55304850

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Fjellskihelg på Hallingskeid - Vargebreen og Storskavlen

Lange lyse dager! Denne helgen har vi base på Hallingskeid og sikter på turer til Vargebreen (1766) lørdag og over Storskavlen (1729) til Reinunga søndag. Dette er turen for deg som ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Bjørnar Sørensen
  • Ingunn Lunde