DNT fjellsport Bergen drar på skredworkshopen i Sogndal

Arrangement

Fra dato
10. februar kl. 17:00
Til dato
13. februar kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Arrangement, Fjellsportsamling, Skredworkshop
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
816
Dette arrangementet er over!

Hvert år arrangeres Skredworkshop i Sogndal der skientusiaster samles for å nerde om veivalg, sne og skredvurdering. I 2022 er det Vertikale Eventyr AS i samarbeid med Ski og skred ved Alta Folkehøyskole som arrangerer Ski og skredworkshopen. Vi i DNT fjellsport Bergen ønsker å samle en gjeng som reiser fra Bergen til workshopen og har felles overnatting i Sogndal.

Hvem passer workshopen for?
Det forventes at de som melder seg på workshopen har noe tidligere erfaring fra skikjøring og topptur, samt har utstyret som kreves for dette. Det er deltakerne og forholdene under workshopen som setter premissene for turene som blir planlagt. Workshopen er ikke et kurs, men en arena for erfaringsdeling hvor veiledere bistår gruppene med dette. Liker du skikjøring, og ønsker å lære mer om snø kjennskap og skredvurdering. Da er nok dette noe for deg!

NB: sørg for å være påmeldt selve Skredworkshopen før påmelding til denne turen. Påmelding til Skredwokshopen gjøres her via Ski og Skred sitt eget Facebook arrangement: "Ski og skredworkshop i Sogndal". Velg pakken "Alternativ #1. Workshop+ 2 middager m/dessert. (Overnatting fikser du selv) Pris: 3990kr per/pers" og bli med på samkjøring og felles overnatting med oss i DNT fjellsport Bergen! 

Gradering: Ettersom turer velges etter evne og erfaringsnivå på Skredworkshopen setter vi ikke en egen fjellsport-gradering, men viser til beskrivelsen under "hvem passer workshopen for" og oppfordringen under. 

Krav til deltakere: Stor fordel med minimum alpint grunnkurs skred.

Turbeskrivelse:
Torsdag: Det blir felles avreise fra Bergen på torsdag formiddag for å være på plass til Skredworkshopen starter torsdag ettermiddag/kveld. Avreise tidspunkt fra Bergen tilpasses programmet for Skredworkshopen på Eikum Hotel. Vi deltar på opplegget torsdag kveld før vi returnerer til overnattingsplass.

Fredag: Frokost på overnattingsplass før vi drar på tur med Skredworkshopen. Ellers følger vi programmet til Skredworkshopen.  

På workshopen kommer til å planlegge, diskutere og gjennomføre turer sammen med andre som er på workshopen i grupper på 5-10 personer. Vi tar utgangspunkt i forholdene vi har, og hvordan vi etter beste evne kan finne god skikjøring under disse forholdne. Temaer kan være skredredning, skiteknikk, bruk av kart og GPS, eller skikjøring på snødekt bre.

Etter turene spiser vi middag på Eikum Hotel før vi deltar på kveldsopplegget til workshopen. Der samler vi informasjon fra de andre gruppene, diskuterer forholdene som er utgangspunktet for neste dag. Etter planlagt tur drar vi tilbake til overnattingsplass.

Lørdag: samme dagsplan som fredag.

Søndag: samme dagsplan som lørdag, men med retur til Bergen etter avsluttet tur. 

Oppmøtested: Vi samkjører i privatbiler fra Bergen. Mer informasjon om dette kommer ca. 1 uke før avreise.

Mat: Fredag og lørdag blir det felles middag i regi av Skredworkshopen. Vi legger ikke opp til felles middag på torsdagen. Alle tar med egen mat til frokost, lunsj og snacks.   

Overnatting: Felles overnatting i hytte. 

Hjemreise: Retur fra Sogndal avhenger av turene vi velger å dra på, men vi legger opp til å være seneste tilbake i Bergen til kl.20.

UtstyrSe utstyrsliste for vinterfjellet 

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. 

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Korona: Vi følger gjeldende smittevernråd fastsatt av myndighetene. Les mer her: dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Pris inkluderer: koordinering av reise og felles overnatting. Selve workshopen må du melde deg på og betale for utenom. Kostnader for transport fordeles mellom sjåfør og passasjerer innad i hver bil. Øvrige måltider (frokost, lunsj, snacks, middag på torsdag) må hver enkelt ha med selv. 

Spørsmål? Ta kontakt med bht@dnt.no eller på tlf. 55 33 58 10.

DNT fjellsport Bergen drar på skredworkshopen i Sogndal

Hvert år arrangeres Skredworkshop i Sogndal der skientusiaster samles for å nerde om veivalg, sne og skredvurdering. I 2022 er det Vertikale Eventyr AS i samarbeid med Ski og skred ved ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Cathrine Horn
  • Endre Rieber Sommersten