Topptur for ferskinger på Hamlagrø

Fellestur

Fra dato
14. januar kl. 15:00
Til dato
16. januar kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
808
Dette arrangementet er over!

Er du fersk toppturentusiast, eller har du lyst til å bli det? Har du nyinnkjøpt toppturutstyr du har lyst til å bli bedre kjent med? Start året med en helg med ukompliserte toppturer i moderat tempo! 

Fysisk gradering: Middels. Dagsetapper på opptil 600-700 høydemeter i moderat tempo. Passer for deg som er vant til å gå med sekk og er i normalt god form. 

Teknisk gradering: Enkelt/ KAST klasse 1. Denne terrengklassen er for det meste slakt og oversiktlig terreng som gjerne innbyr til god skikjøring med fornuftig terrengvalg. Vi holder oss under og rundt 30 grader bratt, med muligheter for å kjøre rundt eventuelle små, bratte parti.

For å lese mer om fjellsportgraderingen, se https://bergen.dntfjellsport.no/gradering.

Turbeskrivelse: Vi møtes på Esso Nesttun/Skjoldskiftet og fordeler oss i biler. Bybanen stopper på Skjoldskiftet. Herfra går turen til en koselig, privat hytte på Flodvika vad Hamlagrøvatnet. Hytta har begrenset elektrisk belysning, så hodelykt er kjekt å ha for innebruk. Hytta har enkelt kjøkken med gassbrenner og forbrenningstoalett. Det er 6-9 sengeplasser, avhengig av hvor mange som deler dobbeltsenger. Turleder tar også med et par telt for 'vinterglamping' - her er det god mulighet for å teste vintertelting om du har lyst til det!

Fredag: Vi går de hundre metrene opp til hytta, innlosjerer oss og fordeler rom/telt. Etterpå blir det matlaging og turplanlegging for neste dag på hytta. Vi har god tid til å gå over og eventuelt tilpasse utstyr.
Lørdag: Turer i nærområdet. Terrenget på Hamlagrø har ikke de høye, alpine toppene. Til gjengjeld er her mange korte, fine sider med muligheter for fin skikjøring. Vi beregner flere korte turer og tar enten lunsj på hytta eller i terrenget. Smør niste!
Søndag: En litt lengre tur i vossaområdet, men fortsatt i enkelt terreng med moderat tempo. For eksempel Mykkeltveitveten/Træensveten, Horn eller andre enkle fjell. Etter tur samkjører vi hjem. 

Mat: Turlederne handler inn til felles middag fredag og lørdag. Deltagere ordner selv frokost, nistemat og turmat/snacks. Det er ikke butikk i nærområdet rundt hytta. Vennligst gi beskjed om laktose- eller glutenallergi ved påmelding.

Transport: Vi kjører privatbiler, gi beskjed ved påmelding om du kan stille med bil. Bilutgifter deles mellom deltagere i bilen, normalt beregner vi 1 kr per km per passasjer. 

Oppmøtested: Esso Nesttun/Skjoldskiftet.
Oppmøtetidspunkt: kl 15:00. Det er 1-2 timer å kjøre til hytta.
Utstyr: Deltagere må ha toppturutstyr (telemark, randonnée eller splitboard) og skredsikkerhetsutstyr (spade, søkestang og sender/mottager) for å være med på turen. Om man ikke har sikkerhetsutstyr, kan dette lånes av Turlaget - gi beskjed ved påmelding. Vi anbefaler hjelm, men dette er ikke påkrevd.

Annet utstyr: pakk etter utstyrsliste for vinter, og ta med hodelykt og sengetøy/lakenpose eller sovepose. 

Basisferdigheter: Dette er en tur hvor erfaring med toppturer ikke er påkrevd, men du bør kunne stå på ski komfortabelt i røde alpinløyper.  


Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Korona: Vi følger gjeldende smittevernråd fastsatt av myndighetene. Les mer her: dnt.no/aktiviteter-covid-19/

Pris: Prisen inkluderer turlederlse, overnatting 2 netter i privat hytte og felles middag fredag og lørdag. Deltakerne betaler selv for transport og mat til frokost og lunsj.  
Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. 
 

Kart: Vi bruker kartet Voss 1: 50:000 på helgas turer. Du trenger ikke å ta med eget kart, men om du ønsker det, kan både kart og turutstyr kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. 

Spørsmål? har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

Topptur for ferskinger på Hamlagrø

Er du fersk toppturentusiast, eller har du lyst til å bli det? Har du nyinnkjøpt toppturutstyr du har lyst til å bli bedre kjent med? Start året med en helg med ukompliserte ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Berit Reppen Lorentzen
  • Fredrik G. Brun