Ekspedisjon vinter med hyttekos, vintertelting og snøhuler på Hallingskeid (9-12 år)

Fellestur

Fra dato
18. februar kl. 08:00
Til dato
20. februar
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Barn
Turtyper
Fellestur, Skitur, Snøhule, Vinter, Vintertelting
Arrangører
Barnas turlag Bergen, Bergen og Hordaland Turlag , DNT ung Bergen
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
718
Dette arrangementet er over!

Har doke lyst til å besøke kong vinter i høgfjellet? Oppleve den kalde vinteren i høgfjellet og kanskje få ei natt under stjernene i telt? Hallingskeid ved Bergensbanen er ein super stad å besøke då. Der kan ein bu på turlagshytta og prøve ut vintertelting eller bu i snøhule rett att med. 

Turbeskrivelse

Familietur: Påmelding for voksne med barn i alderen 9-12 år 

Oppmøte: Hallingskeid stasjon, fredag 18. febrauar, ca kl 17. Tog fra Bergen mot Gol kl 14.49, på hallingskeid kl 16.58.

Fredag: Turen starter med oppmøte på togstasjonen på Hallingskeid fredag kveld. Det er eit overbygg på banen her, slik at ein får ein mjuk start på møtet med vinteren. Alle ordnar seg med togbilletter og reise dit sjølve. Frå stasjonen ned til Hallingskeid turisthytte er det kun 200 meter, men det kan vere mykje snø og litt baskete å kome seg fram. Vi må gå i mørket, så det er viktig å hugse lykt. Det er veldig spennande å kome fram til hytta på vinteren, fyre i ovnen og tine opp vatn. Dette er det enkle friluftsliv, å kjenne naturen på kroppen og løyse dei grunnleggande oppgåvene for å få varme og vatn på hytta. Vi lager sein middag saman basert på mat frå proviantlageret på hytta.  

Laurdag: Etter frukost, skal vi gjere oss kjende med området rundt hytta. Vi håpar å finne ein stad der vi kan grave ut snøhuler. Kanskje har noken lyst å prøve overnatting i ei snøhule? Det blir iallfall sterarinlys og kakao på menyen i hula. Dei som ønskjer tek med telt og overnatter ute denne natta. Vintertelting krev mykje utstyr og dette kan ein bl.a. få låne hos Skattekammeret til Bymisjonen

Det blir truleg hoppkonkurranse i bakken nedanfor hytta på ettermiddagen laurdag.

Søndag: Vi vasker ut av hytta og siktar oss inn på togstasjonen att. Eit spennande møte med kong vinter er over. 
Helsing Aksel, Catarina, mamma Elisabeth og mamma Helene 

Mat: Turledere organiserer samarbeid for felles middag fredag og lørdag fra proviantlageret. Til frukost servere vi havregaut kvar dag. Alle tek med brødmat sjølve og det ein elles ønskjer til frukost og mellommåltid, snacks både fredag, laurdag og søndag. Det er også ein del pålegg på proviantlageret på hytta. Her er det noe begrenset utvalg så om deltakere har egne preferanser må dette medbringes. 

Hjemreise: Retur med toget fra Hallingskeid stasjon i 16.24. ( husk å kjøpe billett på forhånd). Fremme i Bergen kl 19.11.

Turledere: Helene og Elisabeth, Begge turleiarane er utdanna vinterturleiarar og har erfaring frå fersel og overnatting i vinterfjellet.  

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Lek i snøen betyr våte klær, husk å ta med skift, ull er gull! Turledere tar kontakt ca 5 dager i forveien, med mer detaljer om turen og utstyr.

Pris: Barn-medlem kr 300. Voksen DNT-medlem kr. 870
Barn ikke-DNTmedlem kr 440 , Voksen- ikke DNTmedlem kr 1400
Ikke medlem? Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. 

Prisen inkluderer DNT-godkjente vinterturledere, overnatting på hytten, fellesutstyr, frokost, lunsj og felles middag fra hyttens proviantlager. Transport ordner hver enkelt deltaker selv. 

Aktivitetskortet: På turer i Barnas Turlag kan du benytte Aktivitetskortet til Bergen Kommune. Ta kontakt linn.senneset@dnt.no så hjelper jeg med påmelding.

Kart: Kart 10039 Hardangergjøkulen og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.

Vilkår: generelle vilkår gjelder for alle vår aktiviteter.
På familieturer/aktiviteter med Barnas Turlag er det turleders og aktivitetsledernes oppgave å legge til rette for turer og aktivitet. Foresatte har til enhver tid ansvar for sine barn

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 140,- for et helt år. Man kan også melde inn hele familien til en samlet pris på 1325-. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

Smittevern: Alle deltakere på aktiviteter plikter å å følge de de regler som til enhver tid er gjeldende: Smittvernregler i Bergen  

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

Trenger du å låne utstyr? Da kan du kontakte Skattkammeret i Bergen 

Spørsmål? Ta kontakt med barne og nærmiljøansvarlig Linn på mail: linn.senneset@dnt.no, tlf 55335827, eller Tursenteret på tlf 55335810

Ekspedisjon vinter med hyttekos, vintertelting og snøhuler på Hallingskeid (9-12 år)

Har doke lyst til å besøke kong vinter i høgfjellet? Oppleve den kalde vinteren i høgfjellet og kanskje få ei natt under stjernene i telt? Hallingskeid ved Bergensbanen er ein super ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Elisabeth Eide
  • Helene Ødven