Jotunheimen på tvers

Fellestur

Fra dato
4. juli kl. 09:00
Til dato
8. juli kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Topptur, Dntfjellsportbergen, Jotunheimen, Dntfjellsport, Finvær, Tinder, Aktivitet, Landskap, Tur, Topptur, Fjell, Sommer,
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
832

Har du lyst å oppleve ville og vakre Jotunheimen, har du et ønske om å gå Jotunheimen fra øst til vest, eller liker du rett og slett bare å gå i fjellet sammen med turglade mennesker? Da er det bare å pakke sekken og finne frem fjellstøvlene. Turen starter ved Gjendesheim fjellstue, går via Besseggen (1743moh), Mjølkedalstinden (2137m) og Fannaråki (2068m) , og ender på Turtagrø. 5 dager ren opplevelse i vill natur fra start til slutt. Er vi heldig får vi både soloppganger og solnedganger som en del av turen. Er vi enda mer heldig får vi oppleve alle 4 årstider på 5 dager.  

Dato: 4 - 8 Juli 


Gradering: 

Fysisk vanskelighet: Krevende. (Mandag 21km, 1000hm, tirsdag 18km, 1150hm, onsdag 15,5km, torsdag 10km, 1250hm, fredag 7km.)

Les mer om vår fjellsportgradering

Krav til deltakere: God fysisk form. Erfaring med lange dagsetapper med middels tung - tung sekk på ryggen, over flere dager. Har erfaring fra turer i høyfjellet

Turbeskrivelse: Vi starter klare og med et strålende humør for en 5 dagers tur i nydelige Jotunheimen ved Gjendesheim turisthytte mandag 4. Juli kl 09:00. På turen satser vi på sol og skyfri himmel men kan like så godt møte på både regn, vind eller snø. Turen vil være krevende med noe lange dagsetapper og mange høydemeter. Du bør derfor være i form til å bære tung sekk over lengre etapper med høydemeter. Fem dager i Jotunheimen vil by på mektig natur, et fjellrikt landskap og opplevelser. På hyttene spiser vi felles middag, planlegger neste dags etappe og lufter beina.

Mandag:  Vi starter ved Gjendesheim hvor vi går over besseggen 1743moh før vi tar oss inn på Gjendebu. 21km 1000hm

Tirsdag: Fra Gjendebu går vi til Olavsbu via Mjølkedalstinden 2137moh. 18km 1150hm

Onsdag: Denne dagen blir en "hvile dag" fra Olavsbu til Skogadalsbøen. 15,5km

Torsdag: Fra Skogadalsbøen til overnatting på Fannaråken 2068moh. 10km 1250hm

Fredag:  Vi går samlet fra Fannaråken til turens slutt på Turtagrø. 7km

Oppmøtested: Mandag 4. Juli kl 09:00 på Gjendesheim. I sommersesongen går ekspressbuss og lokalbuss til Gjendesheim. Rutetider varier noe.

Mat: Middag og frokost på Gjendebu, Skogadalsbøen og Fannaråken. Olavsbu er selvbetjent, der turleder vil organisere felles middag. Nistemat lager vi på hyttene før avgang. Snacks til turen må medbringes på egen hånd, og kan kjøpes på de betjente hyttene (hvis behov for påfyll). Gi beskjed om allergier ved påmelding!

Overnatting:  Overnatting vil være på DNTs hytter. Gjendebu, Olavsbu, Skogadalsbøen og Fannaråken

Hjemreise: Hjemreise med kollektiv transport fra Turtagrø

UtstyrSe utstyrsliste sommer. Denne listen er kun veiledende. Turleder vil ringe rundt i forkant av turen og si ifra hvilket utstyr du må ha med. På denne turen er det viktig med kart og kompass, godt skotøy, en god sekk på ryggen, skallbekledning, ull og dun, da vi kan treffe på alle årstider i jotunheimen. 

Du trenger også lakenpose/silkepose/lett sovepose til overnatting på hyttene, samt toalettsaker og håndkle. I tillegg til turutstyr er det greit med skift og tøfler til kveldene på hyttene. 

Kart: Kart og annet turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. Kartblad: Jotunheimen øst og vest

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Korona: Vi følger gjeldende smittevernråd fastsatt av myndighetene. Les mer om dette her.

Pris inkluderer: Prisen dekker turledelse, hytteovernatting, 3 middager og frokost på turen. Transport til og fra dekkes av deltaker. På Olavsbu vil Turleder organisere felles middag. 

Spørsmål? Ved spørsmål vedrørende turen kan du ta direkte kontakt med Turleder (Grethe-Lill Erdal, tlf: 97891888). Ta kontakt med bht@dnt.no eller på tlf. 55 33 58 10.

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. 

Bli medlem i DNT!

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Grethe Lill Erdal
  • Alida Steigler