DNT ung - Høsttur i Aurlandsdalen 19-26 år

Fellestur

Fra dato
2. september kl. 08:00
Til dato
4. september
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, , Aurlandsdalen, Aktivitetskort, Ungdom, Hytte-Til-Hytte
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
520

Har du lyst til å prøve deg på en høsttur i fantastiske Aurlandsdalen?

Smittevern

Vi følger råd angående gjennomføring av turer, og har en egen smitteverninstruks i DNT. Koronaberedskap og smitteverninstruks i DNT

Tidspunkt: Fredag 02. september til søndag 04. september

Aurlandsdalen kan ta pusten fra deg, med den ekstreme villheten i elva som graver seg frem gjennom landskapet, og den fantastiske utsikten utover mot fjorden langt der nede. Her møtes Østland og Vestland i et vakkert fjellområde. Skarvheimen har vært brukt som gjennomfartsvei for de som har tatt sjumilsstøvlene på og gått fra Jotunheimen i nord til Hardangervidda i sør. Kontrastene i landskapet er store - fra goldt steinlandskap til frodige dype daler, fra mektige fjell til buldrene fossestryk. Turen fra Finse til Flåm har alt dette! Turen går på godt merket sti og overnatting legges til etablerte turisthytter, hvilket resulterer i en tur gjennom vakkert terreng med enkel dagsturoppakning. Avgang blir fredag morgen, ca. klokken 08.00 fra Bergen stasjon, med returtidspunkt søndag kveld. Detlajer rundt transport klargjøres nærmere turtidspunkt og påmeldte deltagere informeres på mail.

Dagsplan:
fredag møtes vi og reiser samlet til Geiterygghytta hvor det kun blir en kort etappe på 3,4 km å gå til hytta. Vel fremme lager vi felles middag og installerer oss, går gjennom rute og planer for morgendagen, samt koser oss med brettspill og en rolig hyttekveld.

Lørdag blir den lengste etappen, med tilnærmet 20 km å tilbakelegge før vi ankommer Aurlandsdalen turisthytte. På tross av høyt antall kilometer går denne etappen stort sett i flatt eller svakt hellende terreng, og vi ser en gradvis endring fra høyfjell til det storslagne og velkjente Aurlandslandskapet.

Søndagen begir vi oss ut på vår siste etappe, 16km fra Aurlandsdal turisthytte langs elveleiet og Aurlandsdalssiden før vi når Vassbygdi og bussen som tar oss tilbake til Flåm for videre transport mot Bergen. Denne etappen er beregnet til 6 timer, men vi legger så klart inn tid til både pauser og måpende beundring av landskapet. Det er verdt å merke seg at det i denne siste etappen bli noe bratt nedstigning.

Utstyr:  Se ellers DNT’s pakkeliste for sommertur for tips.

Mat: Ta med mat til niste, frokost på lørdag og søndag snacks til turene og eventuelt noe mat til kvelden hvis du skulle bli sulten. Turlederne står for middag på både fredag og lørdag. Begge hyttene er selvbetjente med proviantlager, så det er mulighet for å kjøpe med seg litt ekstra mat/snacks underveis.

Vilkår: Les Generelle vilkår for deltakelse på Bergen og Hordaland sine turer

Pris: 950,- for medlem. 1450 ,- for ikke-medlem. Dersom du ikke er medlem kan du melde deg inn her. Inkludert i prisen er turledelse, 2 overnattinger, 2 middager, innleid buss på anleggsvei. Reise med toget dekkes selv. 

Aktivitetskort: På denne aktiviteten kan du bruke aktivitetskort. Send en påmelding med navn, telefonnummer, fødselsdato og epost til rune.mo-bjorkelund@dnt.no med bilde av aktivitetskortet ditt.

Spørsmål? Ta kontakt på epost bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

 

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Vilde Akselberg