Gjennom Stølsheimen på fjellski (på en helg) (Endret på tur pga føre/værmelding)

Fellestur

Fra dato
17. februar 2017 kl. 08:00
Til dato
19. februar 2017 kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Utfordring, Fjellski, Stølsheimen
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
806
Dette arrangementet er over!

Denne turen gjennom Stølsheimen er lang og krevende i storslått fjellskiterreng. Vi skal gå fra Ortnevik til Bavallen på Voss. 

Dato: 17.-19.2

Oppmøte:  På Strandkaiterminalen. Vi tar hurtigbåten fra Bergen kl.16.30 og videre med ferge til Ortnevik. 

Turbeskrivelse: 

Fredag 17.2: Vi tar hurtigbåten fra Bergen kl 16.30 og videre med ferge til Ortnevik. Fra kaien går vi (muligens med skiene på ryggen i starten) 6 km og 600 høydemeter til Brydalsseter på fredagskvelden. Herfra er det ca 75 km i småkupert terreng til Voss, noe som medfører at det blir en del opp og ned.

Lørdag 18.2: Vi legger opp til en lang dag på lørdag, og satser på å gjøre unna 2/3 av turen da, slik at vi har margin på å rekke frem til Voss på søndag. På lørdag står vi derfor tidlig opp og går jevnt og trutt i relativt høyt tempo til vi er fremme på Torvedalshytta. Anslagsvis kommer vi til å bruke 12 timer på dette, og vi må derfor være forberedt på å gå deler av turen i mørke med lykt. Vel fremme disker vi opp en solid middag og tar en velfortjent pust i bakken.

Søndag 19.2: Denne dagen blir det ca 22 km å gå før vi setter utfor mot Bavallen, tar buss til Voss og tog tilbake til Bergen. Vi garanterer at du sover godt natt til mandag.

Gradering: Svært krevende. For å være med på denne turen må du være i god fysisk form, og ha erfaring med lange fjellskiturer i høyfjellet utenfor merket løype. Du må ha gode skiferdigheter og kunne ta deg effektivt nedover på fjellski med sekk (ca 15 kg) på ryggen, og like en utfordring.

Merk at dette er en spenstig tur som krever at vær og føre ikke er mot oss. Vi må derfor se været an i uken før turen. Bestill derfor ikke billetter før vi har tatt en endelig avgjørelse basert på værvarselet uken før. Dersom vær og føre vurderes som for dårlig til å gjennomføre turen blir det mest sannsynlig en alternativ fjellskitur i nærheten av Bergensbanen.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Turleder koordinerer sikkerhetsutstyr. 

Mat: Det blir felles middag på lørdag (inkludert i prisen). All annen mat ordnes av den enkelte (det er ikke proviant på Brydalsseter)

Generelle vilkår: Les generelle vilkår her

Pris: kr 595 kr for medlemmer, kr 895 for ikke medlemmer. Bli medlem her. Dette inkluderer middag på lørdag og overnatting på Brydalsseter. Kostnader til transport og overnatting på Torvedalshytta kommer i tillegg. Du er selv ansvarlig for å bestille billetter.

Kart: 

Spørsmål? Ta kontakt med turleder Are Sæbø på aresabo@gmail.com eller tlf. 47668619

 

Gjennom Stølsheimen på fjellski (på en helg) (Endret på tur pga føre/værmelding)

Denne turen gjennom Stølsheimen er lang og krevende i storslått fjellskiterreng. Vi skal gå fra Ortnevik til Bavallen på Voss.  Dato: 17.-19.2 Oppmøte:  På Strandkaiterminalen. Vi tar hurtigbåten fra Bergen ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Cathrine Horn
  • Are Opstad Sæbø