Med fjellski og pulk på Hardangervidda

Fellestur

Fra dato
16. februar 2018 kl. 16:00
Til dato
18. februar 2018
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Pulktur, Fjellski, Telt
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
807
Dette arrangementet er over!

Har du pulk? Blir den for lite brukt? Bli med på en god gammeldags pulktur! Denne helgen legger vi bak oss ca 45 kilometer på ski på vakre Hardangervidda øst. Med vind i ryggen og sol i ansiktet kan dette bli et vintereventyr du sent vil glemme! Vi fyller pulken med nødvendig utstyr for å overnatte i vinterfjellet og for dem som ønsker en ekstra utfordring kan vekten tynges ned av god mat og drikke til turen og fellesskapet.  

Oppmøtested: Bergen jernbanestasjon.
Oppmøtetidspunkt: Fredag ettermiddag senest kl.1545, vi tar toget 15:58.
Avreise: Med tog fra Bergen til Finse. Deltakerne er selv ansvarlig for å bestille egen togbillett og plass til pulk på toget (dette må forhåndsreserveres!)
Retur: Med tog fra Ustaoset til Bergen kl.16.16, ankomst Bergen 19.16.

Turbeskrivelse
Fredag: Avreise fra Bergen med tog. Fra Finse stasjon spenner vi på oss skiene og finner en egnet plass sør for Finsevatnet til å slå opp telt. Vi lager felles middag før vi kryper ned i soveposene.  

Lørdag: Nesten morgen venter en lang dagsetappe fra Finse forbi Krækkja i retning Lægereid stølen. Fra Finse til Krækkja er det 26 km og turen går i lett kupert terreng. Videre fra Krækkja går vi østover til Lægereid stølen hvor vi etterhvert finner oss en teltplass. Denne etappen blir ca 6 km.

Søndag: Siste etappe går fra teltplassen til Tuva (7 km) hvor vi tar oss en pause og nyter de nydelige vaflene på Tuva turisthytte.  Underveis fra Tuva til Ustaoset (6 km) passerer vi Ustetind (1376) som kan være verdt et besøk dersom tid og krefter strekker til. Nedkjøringen til Ustaoset byr på ca 300 høydemeter med fine bakker, en herlig avslutning på en nydelig helgetur på Hardangervidda. 

Mat: Felles middag fredag og lørdag. Frokost, lunsj og snacks til turen må deltakerne ta med selv. Obs! Krækkja er ikke åpnet for sesongen og det er ikke mulighet til å kjøpe proviant der. 
Hjemreise: tog fra Ustaoset til Bergen søndag ettermiddag. 
Utstyr: Se pakkeliste fra DNT.  

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr 300,- for medlemmer, kr 600,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap.

 Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.

Gradering: Krevende

Spørsmål? Har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post. Silje.valla@dnt.no  eller på tlf: 55335821

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Cathrine Horn
  • Njål Farestveit