Strålende forhold på årets BC Uskedalen

Arrangørene i DNT fjellsport Bergen kunne ikke drømt om finere forhold for årets BC Uskedalen. Helgen 1.-3. september strålte solen fra morgen til kveld, og med relativt tørt fjell lå forholdene til rette for spenstige turer både med og uten klatreutstyr. Under kan du lese om helgen i korte trekk, samt se bilder i bildekarusellen nederst i saken.

På vei til Gygrastolen
På vei til Gygrastolen Foto: Kathinka Nordmo

Rundt kl. 20 fredag kveld hadde alle deltagerne nådd Rabben Feriesenter i Uskedalen. Noen hadde riktignok kjørt tidligere og hadde allerede ventet noen timer, andre kjørte på ettermiddagen og endte opp med å stampe litt i trafikken mot rundkjøringen i Arna. Det så imidlertid ikke ut til å legge noen demper på stemningen. Det ble grillet, preiket og lørdagens turer ble planlagt ferdig. 

Fra ferden over Gygrastolen
Fra ferden over Gygrastolen Foto: Kathinka Nordmo

Lørdag våknet campen tidlig til liv. På programmet stod blåisvandring på Botnabreen, føringstur på traversstemet fra Melderskin til Bjørndalstind via Omnatind og fottur til Ulvanosa. Noen benyttet også anledningen til å utforske klatremulighetene i Uskedalen, andre igjen tok turen til skisenteret for å øve på redning på bre. Undertegnede var medturleder på turen til Ulvanosa og kan melde om god stemning hele veien, til tross for at enkelte nok kjente litt kiling i magen på kanten opp.

Utover ettermiddagen kom turgruppene etterhvert tilbake til Rabben. Noen fikk tid til å bade i fjorden, og ryktene skal ha det til at flere hadde krefter igjen til en aldri så liten svømmekonkurranse. 

Middagen besto tradisjonen tro av rikelig med grillet laks og tilbehør laget på "hakkedugnad". Rabben Feriesenter ser ut til å ha skjønt at folk som har vært i aktivitet hele dagen har god apetitt. Søndagens turer ble så planlagt. Ca. 20 deltagere mobiliserte til quiz i en av de største hyttene til tross for at det begynte å bli sent.

Søndag startet med utvask av hyttene og nedpakking av telt. En god gjeng dro til Gygrastolen på føringstur, andre klatret i dalen. Dagens ikke-føringsturer gikk til Malmangernuten og Bjørndalstind. Uskedalen viser seg atter en gang å være et godt utgangspunkt for varierte aktiviteter!

Til slutt har vi blitt gjort oppmerksom på at to klatrere var i kontakt med en grunneier angående ferdsel på dyrket mark. Benytter derfor muligheten til å oppfordre alle som skal til klatrerutene i Uskedalen om å gå i utkanten av markene slik at man ikke setter spor etter seg.

Les nettsak fra lokalavisen om basecampen i Uskedalen her: http://www.uskedalen.no/no/nyhende/15910/

USKEDALEN

  • 2,5-3 timers kjøring fra Bergen
  • Ligger i Kvinnherad
  • Fine linjer for naturlig sikret klatring kort vei fra sentrum (se egen klatrefører for området).
  • Fint utgangspunkt for turer til Bjørndaltraversen, Gygrastolen og turer på Folgefonna.Skrevet av Kari Halland 15. september 2017