Program høsten 2018

Høstens program er nå klart. Vi er stolte over å kunne presentere et variert program med bl.a. ski, løpeturer, sykkel og klatring for høsten. I tillegg kommer hverdagsaktivitene som turer i byfjellene og klatring på bynære felt. 

Påmelding

Påmelding til aktiviterer og kurs gjøres via nettsiden. Du finner hele programmet, med detaljer om hver aktivitet, ved å trykke på den røde knappen under. Ta gjerne kontakt dersom du lurer på noe ang. aktiviteten.

Påmelding åpner: 22. juni kl 00:00.

AKTIVITETER

KURS

28.06 - 01.07 - Videregående brekurs 

Passer for deg som allerede har kunnskap om brevandring og/eller klatring og ønsker å lære enda mer om vandring og klatring i blåis og på snødekket bre. Vi frisker opp basiskunnskapen og jobber videre med mer avanserte temaer innen breredning og brevandring.

16.07 - 22.07 - Alpinkurs

Føler du et kall mot de høye tinder og har lyst til å tilegne deg kunnskap på hvordan du skal bestige disse på en trygg og sikker måte, kan dette være kurset for deg. Vi går  gjennom momenter som klippeklatring på egne sikringer, ferdsel på bre og klatring i høyfjellet.

30.07 - 05.08 - Brekurs for ungdom og voksne

 Under detter kurset får du øve redning fra bresprekk, forsering av bratte snøbakker, oppbremsing i bratt snø med og uten isøks. Du får prøve rapell, isklatring og gange i utfordrende blåis. I løpet av brekurset vil du lære det du trenger for å kunne ferdes trygt i blåis og på snødekt bre sammen med andre som kan like mye som deg.  

11.08 - 12.08 - Innføringskurs i utendørs klatring

Bli med på en innføring i utendørs sportsklatring og lær bevegelsesteknikk, sikringsteknikk og rutiner for klatring på boltede ruter. Dette er kurset for deg som aldri har klatret før, eller deg som har litt erfaring fra innevegg, men har lyst å lære å klatre trygt utendørs.

17.08 - 19.08 - Lær naturlig sikret klatring

Kurset passer for deg som allerede kan klatre, men som ønsker å lære å klatre ute på naturlig sikrede ruter.

08.09 - 09.09 - Innføringskurs i utendørs klatring

Bli med på en innføring i utendørs sportsklatring og lær bevegelsesteknikk, sikringsteknikk og rutiner for klatring på boltede ruter. Dette er kurset for deg som aldri har klatret før, eller deg som har litt erfaring fra innevegg, men har lyst å lære å klatre trygt utendørs.

13.09 - 16.09 - Metodeseminar bre (NF-godkjent)

Metodeseminar bre er et seminar for de som er eller har vært godkjent som breinstruktør. Seminaret er nødvendig  for breinstruktører som ønsker å videreutdanne seg til breinstruktør nivå 2, det kvalifiserer også til regodkjenning som breinstruktør nivå 1. 

Fra traversen mellom Melderskin og Bjørndalstind under BC Uskedalen 2017.
Fra traversen mellom Melderskin og Bjørndalstind under BC Uskedalen 2017. Foto: Thomas Nordin

Skrevet av Kari Halland 21. juni 2018