Thomas Nordin ble  kåret til Årets fjellsporter 2019 

Foto: Berit Reppen Lorentzen

DNT fjellsport Bergen ønsker hvert år å gjøre litt ekstra stas på en som har utmerket seg og bidratt positivt til miljøet. Prisen for årets fjellsporter 2019 går til Thomas Nordin, en fjellsporter som stadig utfordrer seg selv og tilegner seg nye ferdigheter innen fjellsport! 

Thomas har i flere år vært aktiv i miljøet som deltaker og etterhvert som turleder. Vinteren 2019 deltok han på DNT fjellsport sitt eget krevende vinterturlederkurs og ble omtalt i ettertid som “en veldig dyktig turleder” av kursansvarlig. Samme vinter ble videregående skredkurs gjennomført hvor nye ferdigheter og kunnskaper ble ervervet. Thomas har i 2019 ledet sine første klatreruter på naturlig sikringer etter å ha tatt kurs i våres; er det noe denne fjellsporteren ikke får til?  

Som turleder er Thomas allsidig og leder gjerne både sommerturer over flere dager i fjellheimen så vel som raske stiløpeturer, fjellskiturer med telt og toppturer med randonnéski. Både som turleder og deltaker har han alltid overskudd til å se andre og har gjerne et ekstra par votter til låns på en regnværsdag og en sjokoladebit på lur til den som trenger det. Årets fjellsporter har et smittende godt humør og er en glede å være på tur med. Det er ingen tvil om at denne mannen er en uerstattelig ressurs for DNT fjellsport Bergen, og er faktisk leder av vår egen Ressursgruppe. 


Årets fjellsporter ble annonsert under årsmøtet i DNT fjellsport Bergen 19. februar. Thomas mottok da et gavekort som takk for god innsats!

Tidligere kåringer av årets fjellsporter kan du lese mer om her.

Skrevet av Annbjørg Svendal 20. februar 2020