Ledige plasser på turer ut året

Førjulstur til Demmevass November 2017
Førjulstur til Demmevass November 2017 Foto: ESPEN HAAGENSEN

Lengter du etter snø i fjellet og de første turene på ski? Det er fremdeles noen ledige plasser på DNT fjellsport Bergen sine turer i oktober, november og desember. 

Turer du kan melde deg på:


30. oktober - 1. november:

TIL TVINNESTØLEN I MÅNESKINN

Vi går i måneskinn fra Bavallen på føtter eller ski inn til Tvinnestølen. Lørdag går vi videre til Vola hvor vi innkvarterer oss. Lørdagens turmål er Kvitanosi, men ved krevende forhold eller dårlig sikt vil vi vurdere andre turmål. Lørdag kveld planlegger vi og en bedre middag med svineribbe og tilbehør på Volahytta. Søndag går turen over tilbake til Bavallen.


30. oktober - 1. november:

SESONGENS FØRSTE SKITUR

Det er på tide å børste støvet av toppturskiene og feire at skisesongen er på full fart tilbake! Denne helgen drar vi dit det hvite gullet har gjort sin ankomst for sesongen og satser på å sette noen fine svinger. Vi må regne med å bære skiene et stykke. Vi finner en egnet hytte å bo på, f.eks. Kaldevass og drar opp med god mat i sekken og ski utenpå sekken (evt. på benene om vi er heldig). Fokuset for helgen er altså skikjøring heller enn å komme seg på en topp.


5. -6. desember:

FØRJULSTUR TIL DEMMEVASS

Vi tar med oss litt forsmak på julematen og legg turen rundt eller over Hardangerjøkulen til Demmevasshytta. 

Dette er den klassiske førjulsturen til DNT fjellsport Bergen. Turen går frå Finse til Demmevasshytta og tilbake att. Veret avgjer om vi går over eller rundt Hardangerjøkulen, kanskje går me ein veg bort og den andre tilbake. Uansett er dette ein lang og flott skitur i barskt desemberhøgfjell. Demmevass ligg tett på og med fantastisk utsikt over det største brefallet frå Jøkulen, Rembedalskåka. 

Påmelding til denne turen åpner natt til 15. oktober ved midnatt. Her blir det rift om plassene!

Les turrapport her fra førjulsturen i 2017


18. - 20. desember:

FØRJULSTUR TIL KALDAVASS OG VASSFJØRA

Vi drar til Kaldavass for å oppleve vinteren i den mørkeste tiden av året. Toget går fredags ettermiddag, og vi går med hodelykt opp i mørket fredags kveld. Lørdag er hovedplanen Vassfjøra, men om været blir for krevende er det mange fine fjelltopper å velge blant i området. Dette er ikke turen som dem som bare vil sitte inne på hytten! Søndag tar vi en tur før toget går hjem. 

Skrevet av Annbjørg Svendal 12. oktober 2020