Førjulstur til Demmevass

Førjulstur til Demmevass November 2017
Førjulstur til Demmevass November 2017 Foto: Espen Haagensen

Den årlige førjulsturen til Demmevass ble også gjennomført i år, med store snømengder i november!

Demmevass er et godt sted å være, mye sjel og historie i veggene. Godt å sitte foran ovnen og kjenne duften fra kjøkkenet. Espen Haagensen

Ahhh, endelig vinter av den skikkelige sorten! 

Vi startet fra Finse i nydelig vintervær med en og annen blå flekk over oss. Finvær ble det selvfølgelig ikke, det hadde vært for drøyt. Litt drittvær hører med på turen til Demmevass. Vi fikk piskende vind, snø i tryne og masse nysnø.

Deilig å endelig få gått på ski.

Vi trodde det skulle være vann i Nedre Demmevann, men jammen var det ikke tomt igjen. Der vannet lå var det nå noen enorme blå isberg. Fantastisk blå farge!

Var litt spent på hvordan den bratte skråningen opp til hytten ville være, men bortsett fra store snømengder var den grei å forsere dette året.

Demmevass var litt penere enn slik jeg husker den, ny kledning og nye vinduer. Temperaturen på sovesalen har aldri vært så høy som jeg kan huske.

Demmevass er et godt sted å være, mye sjel og historie i veggene. Godt å sitte foran ovnen og kjenne duften fra kjøkkenet.

På kjøkkenet var det same procedure as every time. Det er vel ingen steder pinnekjøtt smaker bedre enn på Demmevass.

Return gikk i litt mindre vær, men med store mengder nysnø. Vi lot oss alle imponere over brøytejobben Jarle gjorde, det er ikke så ofte Stein blir målløs.

På Finsevann så kom godværet, deilig kald vinter de siste timene før toget gikk. Fantastisk å være i gang med skisesongen.

Større snømengde kan jeg ikke huske det har vært i november, måtte det bli en fantastisk vinter!

 Espen

Sjekk ut bildene fra turen!

Skrevet av Silje Valla 1. desember 2017