Om DNT FJELLSPORT BERGEN

DNT fjellsport er en av Norges største arrangør av klatrekurs, brekurs, fjellsportkurs og andre aktiviteter som krever spesiell kompetanse, med tilbud for alle- fra nybegynnere til instruktører.

Over hele landet finnes lokale fjellsportgrupper som arrangerer turer, kurs og aktiviteter for fjellsportinteresserte. DNT fjellsport Bergen, som er en undergruppe av Bergen og Hordaland turlag (BHT), er en de største og mest aktive av de lokale fjellsportgruppene. Vi arrangerer sommer- og vinterturer med turledere, basecamper (arrangement med aktivitetstilbud) og samlinger (arrangement uten aktivitetstilbud, men med koordinator). I tillegg tar vi initiativ til klatring, lokale turer, foredrag og sosiale samlinger i bynære strøk i hverdagen (info om dette legges ut på facebook). Fordi mange av turene våre krever erfaring og kunnskap, tilbyr vi kurs innen klatring, bre og skred, både på nybegynnernivå og instruktørnivå. Ved siden av basecampene vi arrangerer, er kursene våre en viktig rekrutteringsarena og inngangsport for å bli med på turer og samlinger med oss. Vi jobber derfor aktivt for å tilrettelegge både for nye og erfarne gjennom støtte til lavterskel – og/eller kompetansehevende arrangement. DNT fjellsport Bergen legger til rette for et lærerikt miljø med mye kunnskap, turerfaring, turidéer, og pågangsmot, hovedsaklig basert på dugnad.

Medlemskap i DNT gir sterkt reduserte priser på mange av våre arrangement.

Styret 2021/2022
Styret 2021/2022 Foto: Endre Rieber Sommersten

STYRET

Verv Navn E-post Telefon nr
Styreleder Jenny Wille Joung  jennyjoung@yahoo.no 48238852
Styremedlem Berit Reppen Lorentzen beritrep@gmail.com 95847455
Styremedlem Ingvar Kalberg ingvar.kalberg@gmail.com
Styremedlem Dan Jørgen Sørheim djso@live.no 93007183
Styremedlem Pawel Sniecikowski psnie@outlook.com
Styremedlem Knut Inge Engelbreth kengelbreth@gmail.com
Styremedlem René Jenensch rene.jenensch@gmail.com
Styremedlem Annbjørg Svendal annbjorg.svendal@gmail.com 41254993

Jenny Wille Joung

Glad i klatring, toppturer, tinderangling og fjellskiturer. Synes brevandring og utforsking av is er fantastisk gøy. Elsker teltlivet og alt som hører med.

DNT Sommerturleder

Berit Reppen Lorentzen

Glad i tur, både med og uten ski. Liker lange turer med fjellski og pulk og kortere turer med toppturski. Tar gjerne en klatretur i høyfjellet eller i bynære strøk.

DNT Vinterturleder og turlederkursholder

Annbjørg Svendal

Trives på fjellet og ute i naturen. Hun er glad i vinter og snø med de muligheter det gir for turer på fjellski, toppturer eller på langtur med skiseil. Liker også klatring og og kajakk. 

DNT Vinterturleder

Dan Jørgen Sørheim

Småbarnsfar med allsidig friluftsinteresse, trives godt utenfor komfortsonen.

DNT Vinterturleder 

Ingvar Kalberg

Allsidig og fjellglad både sommer og vinter. Liker alle former for ski (oppover, bortover, nedover), fjellturer til fots og er glad i å utfordre komfortsonen i klatreveggen eller på vei til en topp.

DNT sommerturleder

René Jenensch

Trives med bratt friluftsliv. Bygger stadig videre på sin kompetanse på å ferdes trygt i krevende terreng og formidler gjerne videre til andre. 

DNT sommerturleder          NF klatreinstruktør Høyfjell 1

Pawel Sniecikowski 

Toppturfrelst og klatreentusiast.

DNT Sommerturleder