Årets fjellsporter

DNT fjellsport Bergen gratulerer Petter Bjørstad som "Årets fjellsporter 2020".

Årets fjellsporter har lang fartstid innen fjellsport. Men bare i 2020 ledet Petter 4 turer for oss med 46 deltakere og hele 23 på venteliste! Turene til denne turlederen er tydeligvis populære! Han leder gjerne turer i nærområdet og gjerne til topper mange aldri har hørt om. Årets fjellsporter er en forkjemper for at bratt friluftsliv skal være mulig for folk flest. Dette viser han i praksis ved å bruke det samme enkle utstyret over flere år selv, og ved å tilby spektakulære turer med deltakerpriser som er overkommelig selv for ungdom og studenter. 

Årets fjellsporter 2020 - Petter Bjørstad -
Årets fjellsporter 2020 - Petter Bjørstad - Foto: Fredrik G. Brun

Tidligere vinnere:

2019- Thomas Nordin

Thomas er en fjellsporter som stadig utfordrer seg selv og tilegner seg nye ferdigheter innen fjellsport. Han har i flere år vært aktiv i miljøet som deltaker og etterhvert som turleder både for sommer- og vinterturer. Enten han er turleder eller deltaker har Thomas alltid overskudd til å se andre og har gjerne et ekstra par votter til låns på en regnværsdag og en sjokoladebit på lur til den som trenger det. Årets fjellsporter har et smittende godt humør og er en glede å være på tur med. Det er ingen tvil om at denne mannen er en uerstattelig ressurs for DNT fjellsport Bergen, og er faktisk leder av vår egen Ressursgruppe. 

2018- Kristine Solberg

Prisen for årets fjellsporter går til en fjellsporter med bred kompetanse og erfaring innen fjellsport. Denne personen har vært aktiv i fjellsportmiljøet i Bergen i mange år, både som turdeltaker og styremedlem. I 2018 fullførte hun som deltaker årets tøffeste fjellsporttur “Nasjonaldagen på Norges tre høyeste topper” hvor Storen, Glittertind og Galdhøpiggen ble besteget. I fjor ble hun ferdig utdannet klatreinstruktør høyfjell og tok sitt første oppdrag på BC Uskedalen. Prisvinneren er rå på ski og i klatreveggen, og en stor inspirasjon for andre i miljøet!

2017 - Njål Farestveit

Njål er et svært aktivt medlem i fjellsportgruppen. Han er medlem i ressursgruppen, og er nesten alltid å finne på de ukentlige hverdagsturene. Han er også vinterturleder i DNT. Han er en trivelig kar, og som skredekspert i Statens Vegvesen er han en faglig ressurs for gruppen og deler mer enn gjerne kunnskap både på vinterturer og i foredrag!

2016 - Endre Rieber Sommersten

Endre er ein svært aktiv turleiar for fjellsportgruppa og har samstundes utdanna seg til NF skredinstruktør og DNT vinterturleiar. Alle som har vore på tur med Endre veit at turane hans inkluderer noko ekstra på matfronten og kan stort sett forsvare forstavinga "gourmet-". Endre har ein smittande entusiasme for det å går på tur i all slags ver og var eit enkelt val som mottakar av årets heiderspris!

2015 - Ingrid Hundvin

2014 - Odd Magne Øgreid

2013 - Stig Anton Hordvik


Årets fjellsporter 2019 - Thomas Nordin
Årets fjellsporter 2019 - Thomas Nordin Foto: Berit Reppen Lorentzen
Årets fjellsporter 2018 - Kristine Solberg
Årets fjellsporter 2018 - Kristine Solberg Foto: Endre Rieber Sommersten
Årets fjellsporter 2017 - Njål Farestveit
Årets fjellsporter 2017 - Njål Farestveit