Årets fjellsporter

DNT fjellsport Bergen gratulerer Kristine Solberg som "Årets fjellsporter 2018".

Prisen for årets fjellsporter går til en fjellsporter med bred kompetanse og erfaring innen fjellsport. Denne personen har vært aktiv i fjellsportmiljøet i Bergen i mange år, både som turdeltaker og styremedlem. I 2018 fullførte hun som deltaker årets tøffeste fjellsporttur “Nasjonaldagen på Norges tre høyeste topper” hvor Storen, Glittertind og Galdhøpiggen ble besteget. I fjor ble hun ferdig utdannet klatreinstruktør høyfjell og tok sitt første oppdrag på BC Uskedalen. Prisvinneren er rå på ski og i klatreveggen, og en stor inspirasjon for andre i miljøet!

Tidligere vinnere:

2017 - Njål Farestveit

Njål er et svært aktivt medlem i fjellsportgruppen. Han er medlem i ressursgruppen, og er nesten alltid å finne på de ukentlige hverdagsturene. Han er også vinterturleder i DNT. Han er en trivelig kar, og som skredekspert i Statens Vegvesen er han en faglig ressurs for gruppen og deler mer enn gjerne kunnskap både på vinterturer og i foredrag!

2016 - Endre Rieber Sommersten

Endre er ein svært aktiv turleiar for fjellsportgruppa og har samstundes utdanna seg til NF skredinstruktør og DNT vinterturleiar. Alle som har vore på tur med Endre veit at turane hans inkluderer noko ekstra på matfronten og kan stort sett forsvare forstavinga "gourmet-". Endre har ein smittande entusiasme for det å går på tur i all slags ver og var eit enkelt val som mottakar av årets heiderspris!

2015 - Ingrid Hundvin

2014 - Odd Magne Øgreid

2013 - Stig Anton Hordvik


Årets fjellsporter 2018 - Kristine Solberg
Årets fjellsporter 2018 - Kristine Solberg Foto: Endre Rieber Sommersten
Årets fjellsporter 2017 - Njål Farestveit
Årets fjellsporter 2017 - Njål Farestveit